Την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ παραχωρεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Λόγω των συνθηκών με την πανδημία του κορωνοϊού και τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, στη συνέντευξη Τύπου δεν θα παραβρίσκονται περισσότερα από 50 άτομα. Αρκετοί δημοσιογράφοι θα συμμετέχουν στη συνέντευξη ηλεκτρονικά και θα θέτουν τις ερωτήσεις τους μέσω τηλεδιάσκεψης.

Το Σάββατο ο πρωθυπουργός παρουσίασε ένα «φιλόδοξο και ρωμαλέο πρόγραμμα αυτοπεποίθησης», όπως το χαρακτήρισε, κατά την ομιλία του στο Thessaloniki Helexpo Forum, που λόγω της πανδημίας του κορονοϊού έγινε σε περιορισμένο ακροατήριο 50 ατόμων στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ.



Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε 6 «εμβληματικές» αποφάσεις για την ενίσχυση της άμυνας, 12 πρωτοβουλίες για την οικονομία (μείωση ασφαλιστικών εισφορών, κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης, καταβολή αναδρομικών σε συνταξιούχους κ.ά.), που θα την ενισχύσουν με το ποσό των 6,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, και 12 μεταρρυθμίσεις στις οποίες θα προχωρήσει η κυβέρνηση τους επόμενους 12 μήνες.

«Χτίζουμε την Ελλάδα της αυτοπεποίθησης», ήταν το σύνθημα στο φόντο πίσω από τον πρωθυπουργό και ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για αυτοπεποίθηση στην Άμυνα, στην Υγεία και στην Οικονομία, τις οποίες χαρακτήρισε «γέφυρες που θα περάσουν την Ελλάδα και τους Έλληνες από την αβεβαιότητα, στη σιγουριά, από τα θολά ερωτηματικά στη θετική απάντηση και από την υγειονομική και οικονομική αναταραχή στα ήρεμα νερά της προόδου και της ελπίδας».

Οι επιλογές αυτές της κυβέρνησης, είπε, είναι «σταθερά βήματα στο ασταθές περιβάλλον του φθινοπώρου και του χειμώνα» και τόνισε ότι η κοινωνία είναι δικαιολογημένα φοβισμένη, αλλά, όμως «ανατέλλει μια νέα εθνική αυτοπεποίθηση, μια νέα εθνική αισιοδοξία ότι θα τα καταφέρουμε και θα βγούμε από αυτή την περιπέτεια πιο δυνατοί».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Βαρύτατο το κατηγορητήριο για τους τρεις συλληφθέντες που εμπλέκονται στις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη!

Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 7 ετών σε γιατρό για τον θάνατο 14χρονης μετά από επέμβαση

ΕΛ.ΑΣ: Το θερμικό φορτίο προκάλεσε τον θάνατο της Βάγιας Νέστορα - Η ανακοίνωση για τους 3 συλληφθέντες

Σε εξέλιξη επιχείρηση μεταφοράς 64χρονου περιπατητή από τον Όλυμπο χωρίς τις αισθήσεις του

Ιράν: Δεν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις μέχρι οι ΗΠΑ αναθεωρήσουν τις θέσεις τους

Αιματηρή καταδίωξη στο Άργος: Απολογούνται οι δύο αστυνομικοί – Σε κρίσιμη κατάσταση ο 20χρονος

Τραμπ: «Χίλιοι πύραυλοι στοχεύουν το Ιράν αν προσπαθήσουν να με δολοφονήσουν»

Υπόθεση Marfin: Επιστρέφει στην Ελλάδα η 46χρονη – Δηλώνει αθώα και θέλει να καταθέσει στις Αρχές

Καιρός: Έρχεται νέο κύμα ζέστης – Έως 36 βαθμούς η θερμοκρασία

Παράταση έως τις 24 Ιουλίου για τις φορολογικές δηλώσεις