Με μηχανική υποστήριξη διατηρείται, πλέον, στη ζωή ο Νέλσον Μαντέλα. Λόγω των περιστάσεων ο Πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής Τζέικομπ Ζούμα ακύρωσε ταξίδι στο εξωτερικό και επισκέφθηκε τον 94χρονο ηγέτη στο νοσοκομείο.

«Προσευχόμαστε όλοι», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, ο οποίος χαρακτήρισε τον Μαντέλα «γίγαντα του 20ού αιώνα…».

Ο υπέργηρος ιστορικός ηγέτης της Νοτίου Αφρικής διακομίστηκε στις αρχές Ιουνίου σε νοσοκομείο της Πραιτόρια με αναπνευστικά προβλήματα.

Δυστυχώς, τις τελευταίες 48 ώρες η κατάσταση της υγείας του Νέλσον Μαντέλα επιδεινώθηκε και οι γιατροί τον συνέδεσαν με μηχάνημα υποστήριξης της αναπνοής.

Με το άκουσμα της είδησης οι Νοτιοαφρικανοί αρχίζουν, πλέον, να συνειδητοποιούν πως ίσως πλησιάζει η στιγμή που θα αποχωριστούν τον ελευθερωτή τους.

Ο Πρόεδρος της χώρας Τζέικομπ Ζούμα που επρόκειτο να αναχωρήσει για την Σύνοδο των χωρών του αφρικανικού νότου, στη Μοζαμβίκη, το ανέβαλε, και αργά το βράδυ της Τετάρτης επισκέφθηκε τον Μαντέλα και την οικογένειά του στο νοσοκομείο.

«Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τον Νέλσον Μαντέλα, την οικογένειά του και τους αγαπημένους του, τους νοτιοαφρικανούς και τους πολίτες σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι έχουν εμπνευστεί από την αξιόλογη ζωή του και το παράδειγμά του», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, από τη Νέα Υόρκη.

Στη Νότια Αφρική αναμένεται το Σαββατοκύριακο (29 & 30 Ιουνίου) και ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, σε μία επίσκεψη που, πάντως, είχε προγραμματιστεί αρκετό διάστημα πριν.

Ανδρέας Μορφόπουλος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Θεσσαλονίκη: Ηλικιωμένη βρέθηκε απανθρακωμένη μετά από φωτιά σε σπίτι στον Σοχό

Ν. Ιωνία: Έπεσαν τσιμέντα από γέφυρα – Κλειστή η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας στο ύψος του νοσοκομείου Αγ. Όλγα

Πρεμιέρα για τις χειμερινές εκπτώσεις - Στόχος ο τζίρος άνω των 6 δισ. ευρώ

Καιρός: Έντονο κύμα ψύχους - Χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις

Κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα σε Φλώρινα, Αμύνταιο και Πρέσπες λόγω της κακοκαιρίας

Πάνω από 500 νεκροί στις διαδηλώσεις στο Ιράν

Συνελήφθη δημοτικός υπάλληλος στο Ηράκλειο για «φακελάκι» 6.000 ευρώ για πλαστό έγγραφο

Πώς εξηγούν το καιρικό φαινόμενο που «σάρωσε» την Αλεξανδρούπολη με μέγιστη ταχύτητα ανέμου 154 χλμ/ώρα

Χειροπέδες σε 3 νεαρούς που έτρεχαν με μοτοσυκλέτες και έκαναν σούζες στη λεωφόρο Αθηνών - Ο ένας δεν είχε δίπλωμα

Συναγερμός στο αεροδρόμιο του Όσλο μετά από εμφάνιση drone - Έκλεισε ένας διάδρομος