Τη στήριξή της για τους βομβαρδισμούς που εξαπέλυσαν τα ξημερώματα στη Συρία οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και η Γαλλία εξέφρασε η Τουρκία.

Σε ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει πως η χρήση όπλων μαζική καταστροφής, όπως τα χημικά, εναντίον άμαχου πληθυσμού συνιστούν έγκλημα κατά της ανθρωπότητας από την πλευρά του καθεστώτος Άσαντ.

«Είναι κρίσιμο τέτοια εγκλήματα να μην μείνουν ατιμώρητα», τονίζει η Άγκυρα, σημειώνοντας πως θεωρεί τις Δυτικές επιδρομές κατάλληλη αντίδραση στη φερόμενη χημική επίθεση στην πόλη της Ντούμα, στις 7 Απριλίου, που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες αμάχους.

«Το συριακό καθεστώς, που τυραννά τον ίδιο τον λαό του επί επτά και πλέον χρόνια, με συμβατικά ή χημικά όπλα, έχει αποδεδειγμένο ιστορικό εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και εγκλημάτων πολέμου», προσθέτει η Άγκυρα, σημειώνοντας δε πως επί τούτου δεν υπάρχει αμφιβολία στις τάξεις της διεθνούς κοινότητας.

Η Τουρκία έχει επέμβει στρατιωτικά δύο φορές στη βόρεια Συρία την τελευταία διετία, πρωτίστως ώστε να αντιμετωπίσει τους κούρδους αντάρτες που επιχειρούν στην περιοχή και να αποτρέψει τυχόν συγκρότηση κουρδικού κρατιδίου.

Μολονότι αντιπαλεύεται το καθεστώς Άσαντ, έχει αποδειχτεί σύμμαχος των κυριότερων υποστηρικτών του, της Ρωσίας και του Ιράν.

Η στάση της Άγκυρας, ειδικά η επέμβασή της στον κουρδικό θύλακα της Αφρίν, έχει προκαλέσει έντονες τριβές με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γαλλία.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Καιρός: Βροχές, κρύο έως -2 βαθμούς και άνεμοι 7 μποφόρ – Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Κηφισός: 68χρονη παρασύρθηκε από μοτοσικλετιστή της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. – Τραυματίστηκαν και οι δύο

Πολωνία: Τρεις νεκροί εντοπίστηκαν στο σπίτι του δράστη της επίθεσης στην Κρακοβία

Τραγωδία στον Σαρωνικό: Νεκρός 52χρονος ναυτικός μετά από πτώση στη θάλασσα

Ισραήλ: Ο Χέρτζογκ επέλεξε τον Γκάντι Άιζενκοτ, αντίπαλο του Νετανιάχου, για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Κρακοβία: Στο όχημά του δράστη εντοπίστηκαν όπλα και πυρομαχικά

Λασίθι: Ανθρώπινη σορός εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή βόρεια της νήσου Χρυσή

Τουλάχιστον 5 νεκροί από πυροβολισμούς στην Κρακοβία - Συνελήφθη ο δράστης

«Η εσωτερική διαχείριση από την Τουρκία δεν μας αφορά»: Αντίδραση της Αθήνας στη δήλωση Φιντάν

Φοροδιαφυγή-μαμούθ με αχυρανθρώπους σε κέντρα - 18 συλλήψεις - Ομολόγησε γνωστός ηθοποιός-μοντέλο