• Να ξέρετε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που τέθηκε θέμα Βίκτορ στον Ολυμπιακό. Εννοώ να αναλάβει πρώτος προπονητής. Ήταν η τρίτη μέσα σε 18 μήνες-όσες φορές δηλαδή σε αυτό το διάστημα ο Ολυμπιακός άλλαξε προπονητή!

• Πρώτη ήταν το Γενάρη του 2015, όταν απομακρύνθηκε ο Μίτσελ. Τότε ήταν που στον Ολυμπιακό είχαν πρωτοσκεφθεί να φέρουν τον Βίκτορ, μέχρι πριν έξι μήνες (Ιούνιο του 2014) βοηθό του Μίτσελ. Αλλά κρίθηκε σκόπιμο να πάει η ομάδα σε μία πιο «έτοιμη» λύση προπονητή, από την στιγμή μάλιστα που ήταν στον πόντο η μάχη για το πρωτάθλημα, εκείνη την εποχή.

• Η δεύτερη φορά ήταν το καλοκαίρι του 2015, όταν λύθηκε η συνεργασία του Ολυμπιακού με τον Περέϊρα. Τότε ήταν μεταξύ Μάρκο Σίλβα και Βίκτορ το πράγμα. Προτιμήθηκε ο Μάρκο, ενώ κι ο ίδιος ο Βίκτορ έχοντας ήδη αναλάβει και σώσει την Ντεπορτίβο είχε την πρόκληση να μείνει στην Πριμέρα και δη στην πρώτη ομάδα που του έδωσε τη δυνατότητα να αναλάβει ως «κανονικός» προπονητής την τεχνική ηγεσία της.

• Η τρίτη φορά ήταν κι η καλή για Ολυμπιακό και Βίκτορ, με την αποχώρηση του Μάρκο Σίλβα! Ήταν ξεκάθαρο για όλους εμάς που παρακολουθούσαμε το ρεπορτάζ πως ήταν θέμα χρόνου ότι κάποια στιγμή θα βλέπαμε τον Ισπανό στον πάγκο του Ολυμπιακού. Ίσως και να θυμάστε σχετικές προβλέψεις μας σε ανύποπτο χρόνο-μιλάμε για πολλούς μήνες πριν…

• Τέλος πάντων, ο Βίκτορ είναι στον Ολυμπιακό και μπορεί να είναι ίσως ένας από τους προπονητές του με τις λιγότερες εμπειρίες, όμως στα 40 χρόνια του έχει στην πλάτη του παραστάσεις.

• Δεν είναι και της…πλάκας 50 παιχνίδια με την Ντέπορ, εκ των οποίων 46 στην Πριμέρα. Να έχεις παίξει τρεις φορές κατά του Λουίς Ενρίκε της Μπαρτσελόνα, άλλες τρεις κατά του Σιμεόνε της Ατλέτικο Μαδρίτης, άλλες τρεις κατά του Βαλβέρδε της Αθλέτικ Μπιλμπάο, δύο κατά του Ζιντάν της Ρεάλ Μαδρίτης, δύο κατά του Ουνάϊ Έμερι της Σεβίλλης κλπ, κλπ.

• Όπως δεν είναι και τόσο…ευκαταφρόνητο, που ήταν βοηθός του Μίτσελ ενάμιση χρόνο στον Ολυμπιακό, ένα χρόνο στη Σεβίλλη και μισό χρόνο στη Χετάφε. Ας μην υποτιμάμε λοιπόν το background του Βίκτορ.

• Η επιλογή του Ολυμπιακού σίγουρα έχει τα ρίσκα της, αλλά μοιάζει έξυπνη. Ας περιμένουμε να δούμε τι ψάρια θα πιάσει ο Βίκτορ, που αν μη τι άλλο ο άνθρωπος δεν κωλώνει να ξεκινήσει αμέσως από τα βαθιά, από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που ο Μάρκο Σίλβα, όπως είδαμε, τα απέφυγε όπως ο διάβολος το λιβάνι…

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube