Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς θα είναι ένα από τα τιμώμενα πρόσωπα της βραδιάς στο περιθώριο του αποψινού φιλικού της ΑΕΚ με την Αναντολού Εφές. Ο Σέρβος τεχνικός είχε οδηγήσει την «Ένωση» σε δύο Κύπελλα και το Σαπόρτα στη διετία που εργάστηκε στην ομάδα και σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Ντράγκαν Σάκοτα δήλωσε περήφανος που άφησε το στίγμα του στην ΑΕΚ και χαρούμενος που τη βλέπει και πάλι στο σωστό δρόμο.

«Δεν χρειάζεται να εξηγήσω πως αισθάνομαι αυτή τη στιγμή. Χαίρομαι που βλέπω γνωστά πρόσωπα, χαίρομαι που βρίσκομαι ξανά ανάμεσα σας. Παρόλο που μου αρέσει να βλέπω πάντα μπροστά, δεν μπορώ να παραλείψω την ιστορία αυτής της ομάδας. Σήμερα πριν την προπόνηση, μίλησα στους παίκτες μου για το ποια είναι η ΑΕΚ, ποια η ιστορία της και τι σημαίνει αυτή η ομάδα. Είναι σημαντικό για το ελληνικό μπάσκετ που αυτή η ομάδα επιστρέφει και μπαίνει ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Η Ευρώπη χρειάζεται μια δυνατή ΑΕΚ. Εύχομαι καλή τύχη φέτος και καλή πορεία», τόνισε αρχικά ο «Ντούντα».

Για τη στιγμή που κρατάει από το πέρασμα του από την ΑΕΚ, είπε: «Ήταν μια καλή διετία που πάντα θα θυμάμαι. Ήταν δύο αξέχαστα χρόνια. Για μένα οι τίτλοι δεν λένε κάτι. Υπήρξαν προπονητές που δεν πήραν τίτλους, αλλά άφησαν έργο. Αυτό που κρατάω είναι ότι αδικηθήκαμε από την Ευρωλίγκα (σ.σ. επανάληψη αγώνα με Τάου για εκπρόθεσμο καλάθι Ντικούδη 2001). Η διοίκηση τότε συμφώνησε με την απόφαση, αλλά θα μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω. Πάντως ήταν ωραία χρόνια. Έκανα φίλους και όλοι θα μείνουν στην καρδιά μου».

Τέλος, κάνοντας μια σύγκριση ανάμεσα στο τούρκικο πρωτάθλημα και το ελληνικό ανέφερε: «Είναι δύσκολο πλέον να συγκρίνεις τα δύο πρωταθλήματα. Η ελληνική λίγκα χρειάζεται οικονομική στήριξη. Η λίγκα της Τουρκίας αυτή τη στιγμή είναι η δυνατότερη στην Ευρώπη. Στην Τουρκία δεν υπάρχει ούτε ένα εύκολο παιχνίδι. Πάντως αυτή τη στιγμή στην Τουρκία υπάρχει μια μετάβαση από την παλιά στη νέα γενιά. Σας λέω πάντως, σε ένα πρωτάθλημα χρειάζεται ανταγωνισμός όπως στην Τουρκία, που για παράδειγμα ακόμα και οι ομάδες της επαρχίας είναι δυνατές. Η επιστροφή της ΑΕΚ θα βοηθήσει στον ανταγωνισμό».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

«Μία γροθιά, μία ομάδα»: Η ομιλία των οπαδών του Παναθηναϊκού στους παίκτες μετά τη νίκη επί της Καρδίτσας!

Καλαϊτζάκης: «Ο τρόπος που παίζουμε μας προβληματίζει - ''Τελικός'' με Φενέρ και μετά πάμε για τον πρώτο τίτλο»

Παπανικολόπουλος: «Ξέρουμε ποιοι είμαστε και με ποιον αντίπαλο παίζαμε - Δεν ετοιμάζαμε την ομάδα για να χάσει, αλλά...»

Το πάρτι του Χολμς και ο τρομερός Καλαϊτζάκης: Τα highlights από τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Καρδίτσς

Βαθμολογία Stoiximan GBL: Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός, επέστρεψε στις νίκες ο Παναθηναϊκός, χαμός για παραμονή

Αταμάν: «Ελπίζουμε ότι ο Ναν θα μπει στην ομάδα μέχρι την Παρασκευή και ότι ο Σλούκας θα είναι έτοιμος»

Ξέσπασε, διέλυσε την Καρδίτσα και… φτιάχτηκε ενόψει Φενέρ ο Παναθηναϊκός

Στιγμή… Shaqtin' A Fool για τον Παναθηναϊκό στην Καρδίτσα, με έξι συνεχόμενα άστοχα σουτ κάτω από το καλάθι!

Ανησυχία στον Παναθηναϊκό: Διάστρεμμα ο Σαμοντούροφ, δεν έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο κόντρα στην Καρδίτσα

Άνετη νίκη κόντρα στον Παναθλητικό για τον Παναθηναϊκό, πριν από την κρίσιμη ρεβάνς με τη Μερσίν

TAGS: A.E.K.