Με τον Μίχαελ Σκίμπε στον πάγκο, γίνεται μια νέα αρχή και σε γενικές γραμμές η εικόνα της Εθνικής αφήνει θετικά μηνύματα για το μέλλον χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα πάντα άλλαξαν προς το καλύτερο. Θα χρειαστεί ουσιαστική δουλειά στο μικρό διάστημα που θα συγκεντρώνονται οι παίκτες και καλή οργάνωση σε όλους τους τομείς εντός και εκτός γηπέδου.

Ήρθε η πρώτη νίκη κόντρα στο Μαυροβούνιο και απόψε (20:30, ΣΠΟΡ FM 94,6 και OTE Sport 1) παρουσιάζεται η ευκαιρία για το «δύο στα δύο» με αντίπαλο την Ισλανδία, που προκρίθηκε για πρώτη φορά σε τελική φάση διοργάνωσης και θα είναι παρούσα στο Euro 2016 της Γαλλίας.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει να πετύχει δύο σερί νίκες είτε σε επίσημα ματς είτε σε φιλικά από το 2013, στα προκριματικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας. Έκτοτε δεν τα έχει καταφέρει και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Ο Γερμανός τεχνικός έχει αποφασίσει να διατηρήσει το σχήμα με τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς, την πεντάδα στη μεσαία γραμμή και τους δύο στην επίθεση.

Ωστόσο, θα γίνουν αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με την αναμέτρηση της περασμένης Πέμπτης προκειμένου να βγάλει συμπεράσματα για όλο το ρόστερ. Κάτω από τα δοκάρια θα κάτσει ο Στέφανος Καπίνο στη θέση του Ορέστη Καρνέζη για να μοιραστεί ο χρόνος συμμετοχής.

Η τριάδα της άμυνας θα αποτελείται από τους Βαγγέλη Μόρα, Μάριο Οικονόμου (δεξί στόπερ) και ένας εκ των Γιώργου Τζαβέλλα ή Δημήτρη Σιόβα θα αγωνιστεί σε ρόλο αριστερού στόπερ.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής, τα δύο αμυντικά χαφ θα είναι ο Αλέξανδρος Τζιόλης (δεξιά) και ο Παναγιώτης Ταχτσίδης (αριστερά) και σε ελεύθερο ρόλο ο Κώστας Φορτούνης. Το ρόλο των φουλ μπακ θα επωμιστούν ο Βασίλης Τοροσίδης (δεξιά) και ο Χοσέ Χολέμπας (αριστερά). Ο σίγουρος για την επίθεση είναι ο Νίκος Καρέλης και ο παρτενέρ του θα είναι είτε ο Απόστολος Βέλλιος είτε ο Θανάσης Παπάζογλου.

Στο μεταξύ, ο αναλυτής αγώνων από το τεχνικό τιμ της Εθνικής ομάδας, Σταμάτης Αντωνίου που «κατασκόπευσε» την προηγούμενη εβδομάδα την προσεχή αντίπαλο, Κύπρο στο ματς με την Ουκρανία, σήμερα θα τσεκάρει την Εσθονία, στο φιλικό με τη Σερβία.

Σωτήρης Ταμπάκος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Πανέμορφη στιγμή: Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του Youth League

Άγρια επεισόδια σε αγώνα τοπικού στην Ηλεία: Με κατάγματα στο νοσοκομείο ποδοσφαιριστής, συνελήφθη ένα άτομο!

Επετειακό φιλικό των Legends 2004 με UEFA Stars για τα 20 χρόνια από το έπος της Πορτογαλίας!

Οι γκολάρες Παπακανέλλου-Μπακούλα από άλλη λήψη και η στέψη: Η παρακάμερα του Ολυμπιακός-Μίλαν

Απίστευτο περιστατικό σε αγώνα τοπικού στην Πάτρα: Ποδοσφαιριστής γρονθοκόπησε διαιτητή και τον έστειλε στο νοσοκομείο!

Με φόρα από την κορυφή της Ευρώπης, η Κ19 του Ολυμπιακού θριάμβευσε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ

«Όλες απαντάμε αν αγγίξεις μία»: Το συγκλονιστικό μήνυμα κατά της βίας των γυναικών στα γήπεδα της Α' Εθνικής

ΕΠΟ: Στις 28/6 η ΓΣ με θέμα τις εκλογές για τον νέο πρόεδρο

Συλαϊδόπουλος στον bwinΣΠΟΡ FM: «Θέλουμε να χτίσουμε δυναστεία - Από τις καλύτερες ομάδες στην ιστορία της Ελλάδας»

Εξώδικο 24 πρώην ποδοσφαιριστών στην ΕΠΟ: «Να μην αδειοδοτηθούν ΑΕΚ, Άρης, ΟΦΗ, και άλλες 7 ΠΑΕ»