Η Γαλατάσαραϊ κινδύνεψε να χάσει ένα δικό της παιχνίδι στη Βοσνία, όμως στο τέλος έδειξε χαρακτήρα και με την απαιτούμενη ποιότητα έφτασε στο διπλό επί της Ιγκοκέα (85-89). Κάπως έτσι οι Τούρκοι έκαναν το «2 στα 2» στον πέμπτο όμιλο του Basketball Champions League, εκεί όπου συμμετέχει και ο ΠΑΟΚ.

Εκρηκτικό ξεκίνημα για τη Γαλατά στην αρχή του αγώνα, καθώς από τα μέσα της πρώτης περιόδου ανέβασαν τη διαφορά σε διψήφια τιμή (7-20). Στο δεύτερο δεκάλεπτο έφτασαν μέχρι και το +16 (28-44 στο 16') με το ημίχρονο να κλείνει στο 44-52.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ιγκοκέα έβγαλε αντίδραση και με αντεπίθεση διαρκείας πέρασε μπροστά με 4 πόντους για το 77-73 στο 34'. Κάπου εκεί όμως η Γαλατά ξύπνησε, πήρε με ένα επιμέρους 14-5 πέρασε μπροστά (82-87), φτάνοντας στη νίκη με το τελικό 89-85.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο ΝτεΒόν Ακούν-Πάρσελ, με τον 28χρονο Αμερικανό να σημειώνει 31 πόντους (11/15 σουτ) μαζί με 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Ξεχώρισε και ο Ντι Μποστ με 17 πόντους και 5/9 τρίποντα. Για τους Βόσνιους ξεχώρισε ο Γουέιλερ με 22 πόντους και 3 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 17-27, 44-52, 67-68, 85-89

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ανακοινώθηκε η σύνθεση του BCL για τη σέζον 2026-27: ΑΕΚ και Περιστέρι Betsson απευθείας στους ομίλους

Άφησε το EuroCup για το BCL η Τραμπζονσπόρ: «Περισσότερα τα έσοδα»

Χατζής: «Δεν χωνεύεται εύκολα μία τέτοια ήττα, δεν πρέπει να υπάρχει καταστροφολογία για την ΑΕΚ»

«Ψηλά το κεφάλι» - Οπαδοί της ΑΕΚ στο ξενοδοχείο μετά τον τελικό

Γκουντάιτις στον bwinΣΠΟΡ FM: «Πολύ δύσκολο να νικήσεις την ΑΕΚ, το πιστεύαμε - Δεν συμβαίνουν συχνά τέτοιες ανατροπές»

Τα highlights από τη σκληρή ήττα της ΑΕΚ στον τελικό του ΒCL με τη Ρίτας

Γκρέι στον bwinΣΠΟΡ FM: «Έπρεπε να δείξουμε περισσότερη ωριμότητα, αυτή ήταν η καταστροφή μας»

Σάκοτα: «Πρέπει να έχεις... τέτοια για να πάρεις το τελευταίο σουτ - Είχα το προαίσθημα ότι η διαφορά δεν ήταν αρκετή»

Τα σχόλια στο bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για τη σοκαριστική ήττα της ΑΕΚ στον τελικό με τη Ρίτας

Ο Λουκόσιους MVP του Final Four στο BCL, μετά την επική εμφάνισή του κόντρα στην ΑΕΚ