Τέλος στη ζωή του έβαλε τη νύχτα ένας ηλικιωμένος άντρας ο οποίος τους τελευταίους δύο μήνες φιλοξενούνταν στο Γηροκομείο Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 72χρονο ο οποίος αυτοπυροβολήθηκε τα ξημερώματα στο κεφάλι με μια καραμπίνα την οποία φέρεται να είχε κρυμμένη στο δωμάτιό του από την ημέρα που πήγε στο κτίριο του Γηροκομείου, στο Ίδρυμα «Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τον άτυχο άντρα πήγε στο Γηροκομείο ένας φίλος του καθώς ο 72χρονος αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια σοβαρά σοβαρά οικονομικά προβλήματα και δεν είχε μέρος για να μείνει. Ωστόσο, όταν μετακόμισε στο Ίδρυμα, πήρε μαζί με τα υπάρχοντά του και την καραμπίνα του, την οποία δεν είχε ανακαλύψει κανείς τους δύο μήνες που φιλοξενούνταν εκεί!

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι ο άντρας άφησε πίσω του και ένα σημείωμα στο οποίο φέρεται να ανέφερε: «Δεν ζητάω ευθύνες, δεν ζήτω συγγνώμη από κανέναν. Σας παρακαλώ θα ήθελα να μην το μάθει η κόρη μου».

Ακόμη, όπως έγινε γνωστό, κανένας από τους ηλικιωμένους που ζουν στο κτίριο δεν άκουσε τον πυροβολισμό, ενώ τον ηλικιωμένο βρήκε νεκρό το προσωπικό του Γηροκομείου, όταν του πήγε το πρωινό του λίγο μετά τις 07.00.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο άτυχος άντρας ο άντρας φιλοξενούνταν στο Γηροκομείο έπειτα από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και δεν είχε μέρος για να μείνει.

Αξίζει να σημειωθεί ακόμη ότι το τελευταίο διάστημα η κατάσταση στο Γηροκομείο είναι έκρυθμη λόγω της απόφασης του διοικητικού συμβουλίου να μεταφέρει σε στο κεντρικό κτίριο 36 ηλικιωμένους που φιλοξενούνταν στο κτίριο «Βασίλισσα Όλγα».

Σύμφωνα με την περιφέρεια Αττικής στις 7 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο Γηροκομείο Αθηνών έλεγχος από κλιμάκιο Κοινωνικών Συμβούλων και διαπιστώθηκε η ύπαρξη επισφαλών συνθηκών λειτουργίας του Γηροκομείου. Συνθήκες που δεν διασφαλίζουν την υγιεινή, ασφαλή και στοιχειωδώς αξιοπρεπή διαβίωση των ηλικιωμένων, με ανεπαρκείς παρεχόμενες υπηρεσίες σε όλα τα επίπεδα. Το κλιμάκιο των κοινωνικών συμβούλων ενημερώθηκε μετά από τις σχετικές καταγγελίες που ερεύνησε ότι επίκειται η μεταφορά των ηλικιωμένων, λόγω ανακαίνισης του κτιρίου «Βασίλισσα Όλγα». Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο κτίριο, σύμφωνα με ανακοίνωση της περιφέρειας, είναι το πιο πρόσφατα ολικά ανακαινισμένο, από τα τρία κτίρια που φιλοξενούν τους ηλικιωμένους και το μόνο που διασφαλίζει την ύπαρξη ζεστού νερού, ενώ το κτίριο «Εστία», στο οποίο μεταφέρονται κάποιοι από αυτούς δεν διαθέτει άδεια λειτουργίας. Παρ΄ όλα αυτά δόθηκε εντολή να μετακινηθούν εσπευσμένα και οι 36 φιλοξενούμενοι από το «Βασίλισσα Όλγα», χωρίς προηγούμενη ενημέρωση. Μεταξύ αυτών και άτομα με κινητικά προβλήματα.





Πηγή: protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη: «Μας μπλέκει στον πόλεμο και αφήνει την ακρίβεια να καλπάζει»

Νέα ιρανική επίθεση στο Τελ Αβίβ με βόμβες διασποράς - Το Ισραήλ θέλει συστράτευση της Ευρώπης

Τρεις τραυματίες στην Κωνσταντινούπολη μετά την κατάρρευση δυο κτιρίων

Σοκ στη Ρώμη: Ο Σάια ΛαΜπέφ ουρλιάζει σε γυναίκα – Δείτε video

Θεσσαλονίκη: Πρόστιμα άνω των 22.000 ευρώ σε 17χρονο μοτοσικλετιστή για επικίνδυνη οδήγηση

Τελεσίγραφο Τραμπ στην Τεχεράνη για το Ορμούζ - Απειλεί με ανθρωπιστική καταστροφή το Ιράν

Δεύτερο κρούσμα αφθώδους πυρετού σε κτηνοτροφική μονάδα στην Πελόπη στη Λέσβο

Σοκ στα Γιάννενα: Αστυνομικός αυτοπυροβολήθηκε μέσα στο Αστυνομικό Μέγαρο

Μητσοτάκης: Στοχευμένες εθνικές παρεμβάσεις σε ενέργεια και μεταναστευτικό, αλλά και ευρωπαϊκή εργαλειοθήκη

Ορμούζ: Timelapse βίντεο με το ιρανικό μπλόκο στο Στενό - Εκατοντάδες τάνκερ περιμένουν