Ο Ηλυσιακός ολοκλήρωσε με ιδανικό τρόπο τη φετινή του πορεία, κατακτώντας το πρωτάθλημα της Waterpolo League 2 και επιστρέφοντας στη Waterpolo League για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2022-23. Στο κατάμεστο Ιλίσιο κολυμβητήριο, η ομάδα του Γιάννη Πρίμπα επικράτησε με 10-5 του ΝΑΟ Κέρκυρας στον δεύτερο τελικό των play off, σφραγίζοντας την άνοδο και το χρυσό μετάλλιο.
Παρότι οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά και προηγήθηκαν 2-0 στα πρώτα λεπτά, ο Ηλυσιακός αντέδρασε εντυπωσιακά. Με άμυνα που «έκλεισε» κάθε διάδρομο και κράτησε την εστία του ανέπαφη για 17 συνεχόμενα λεπτά, οι «κιτρινόμαυροι» έτρεξαν ένα επιβλητικό 6-0, μετατρέποντας το 0-2 σε 6-2 στα μέσα της τρίτης περιόδου. Η διαφορά έφτασε μέχρι και το +5, με το τελικό 10-5 να καλύπτει και την ήττα του πρώτου αγώνα στην Κέρκυρα (10-8).
Την απονομή του τροπαίου και των μεταλλίων έκανε ο Α' Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ, Γιώργος Αφρουδάκης, σε μια γιορτινή στιγμή για τον σύλλογο που επιστρέφει στα «μεγάλα σαλόνια».
Για τον ΝΑΟ Κέρκυρας, η σεζόν συνεχίζεται. Η ομάδα του Σπύρου Καρδόνα έχει ακόμη μία ευκαιρία να διεκδικήσει την άνοδο, καθώς θα αντιμετωπίσει τον ΝΟ Χανίων σε μονό αγώνα στο νησί των Φαιάκων το ερχόμενο Σάββατο, με φόντο το τελευταίο εισιτήριο για τη μεγάλη κατηγορία.
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ-ΝΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 10-5
Οκτάλεπτα: 0-2, 4-0, 3-1, 3-2
Δείτε τις συνθέσεις, τα στατιστικά και τη διακύμανση της αναμέτρησης, ΕΔΩ.