Ενα ασυνήθιστο περιστατικό σημειώθηκε στο χωριό Hardauli, στην περιοχή Fatehpur του Uttar Pradesh της Ινδίας, όταν κάτοικοι, εξοργισμένοι από τα προβλήματα στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, κράτησαν έναν τεχνικό τηλεπικοινωνιών και τον έδεσαν σε κεραία κινητής τηλεφωνίας.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο τεχνικός Aditya Bhan Singh είχε μεταβεί στην περιοχή προκειμένου να εξετάσει τα προβλήματα συνδεσιμότητας. Κάτοικοι τον περικύκλωσαν και φέρεται να τον κράτησαν παρά τη θέλησή του, απαιτώντας να αποκατασταθεί η προβληματική υπηρεσία, ιδιαίτερα η κάλυψη 5G.
Οι κάτοικοι υποστήριξαν ότι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με το δίκτυο εδώ και περίπου δύο χρόνια, παρότι στην περιοχή έχει εγκατασταθεί κεραία τηλεπικοινωνιών. Μάλιστα, κατέγραψαν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα, προκειμένου να δείξουν την έλλειψη ικανοποιητικής κάλυψης.
Το περιστατικό έγινε γνωστό στις αρχές μετά τη δημοσιοποίηση σχετικού βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η αστυνομία του Fatehpur επιβεβαίωσε ότι ξεκίνησε έρευνα και προχώρησε σε νομικές ενέργειες. Σύμφωνα με τις αρχές, πέντε άτομα που φέρονται να συνδέονται με το περιστατικό τέθηκαν υπό κράτηση.
Η υπόθεση αναδεικνύει την ένταση που μπορεί να προκαλέσει η ανεπαρκής τηλεπικοινωνιακή κάλυψη σε αγροτικές περιοχές, όπου η πρόσβαση στο διαδίκτυο και στις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας έχει γίνει πλέον απαραίτητη για την καθημερινή ζωή.
Πηγή: skai.gr