Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκαν σήμερα δύο άνδρες για τον βιασμό της 10χρονης ανιψιάς τους, σε μια υπόθεση που προκάλεσε αίσθηση στην Ινδία καθώς η μικρή έμεινε έγκυος αλλά το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας απέρριψε το αίτημα των γονιών της να της επιτραπεί να διακόψει την κύηση.

Ο εισαγγελέας Άτουλ Σέτι επιβεβαίωσε ότι και στους δύο άνδρες επιβλήθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης ενώ θα πρέπει να καταβάλουν και αποζημίωση ύψους 300.000 ρουπιών (περίπου 4.500 ευρώ) ο καθένας.

Το κορίτσι, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει αποκαλυφθεί, γέννησε τον Αύγουστο, αφού το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της οικογένειας να κάνει άμβλωση, επειδή ήταν ήδη σε προχωρημένη εγκυμοσύνη.

Η νομοθεσία στην Ινδία επιτρέπει τις αμβλώσεις μέχρι την 20ή εβδομάδα της κύησης και μόνο αν διατρέχει κίνδυνο η ζωή της μητέρας ή του εμβρύου. Το τελευταίο διάστημα, τα δικαστήρια έχουν κληθεί πολλές φορές να αποφασίσουν για παρόμοιες περιπτώσεις αφού συχνά τα μικρά κορίτσια δεν αντιλαμβάνονται την εγκυμοσύνη με αποτέλεσμα να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη αφού έχουν συμπληρώσει την 20ή εβδομάδα της κύησης.

Οι γονείς της 10χρονης ανακάλυψαν ότι ήταν έγκυος τον Ιούλιο, όταν την πήγαν για εξετάσεις σε ένα νοσοκομείο επειδή παραπονιόταν για πόνους στην κοιλιά. Τα δικαστήρια απέρριψαν όλα τα αιτήματά τους για διακοπή της κύησης, καθώς γιατροί γνωμάτευσαν ότι μια άμβλωση μπορεί να έθετε σε κίνδυνο τη ζωή του κοριτσιού.

Η 10χρονη γέννησε τελικά με καισαρική έναν μήνα αργότερα και το μωρό δόθηκε για υιοθεσία.

Η Ινδία έχει τη θλιβερή "πρωτιά" όσον αφορά τους βιασμούς ανηλίκων. Μόνο το 2015 υπήρξαν 20.000 καταγγελίες για βιασμό ή σεξουαλική κακοποίηση και στις μισές περιπτώσεις το θύμα γνώριζε τους δράστες.

Πηγή: protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Κραν Μοντανά: «Η αστυνομία δεν με άφηνε να περάσω», δήλωσε ο αδερφός της 15χρονης Ελληνίδας

Καιρός: Έρχεται αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας – Η πρόγνωση για το πρώτο δεκαπενθήμερο του 2026

Κραν Μοντανά: Ταυτοποιήθηκαν 113 από τους 119 τραυματίες - Η φωτιά ξεκίνησε από κεριά

Κραν Μοντανά: «Να αποδοθούν ευθύνες», ζητά Ιταλός ΥΠΕΞ Αντόνιο Ταγιάνι από το σημείο της τραγωδίας

Στην τελική ευθεία οι έρευνες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο στόχαστρο 3 εγκληματικές οργανώσεις σε Κρήτη, Κοζάνη και Τρίκαλα

Χειροπέδες σε 13χρονο και 15χρονο που λήστεψαν παρέα 4 ανηλίκων που έλεγαν τα κάλαντα στην Πεύκη

Έπεσε η κεραία της ΕΡΤ στη Σούδα - Υποψίες για δολιοφθορά, κομμένα τα συρματόσχοινα που συγκρατούσαν τον ιστό

Έδωσε κοκαΐνη στον 14χρονο γιο του - Διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων

Τραγωδία στο Κραν Μοντανά: Αγνοείται 15χρονη ελληνικής καταγωγής, μόνιμη κάτοικος Ελβετίας

Πρέβεζα: Σε πολύωρη εγχείρηση υποβλήθηκε ο 16χρονος που αυτοπυροβολήθηκε - Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα