Σεισμική δόνηση 5,8 βαθμών έπληξε την ανατολική επαρχία της Δυτικής Παπούας στην Ινδονησία σήμερα, ανακοίνωσε το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS), προκαλώντας πανικό στους νευρικούς κατοίκους, μία εβδομάδα αφού ένα τσουνάμι σκότωσε εκατοντάδες ανθρώπους δυτικότερα στο αρχιπέλαγος.

Οι ινδονησιακές αρχές εκτίμησαν ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 6,1 βαθμών και τόνισαν πως «έγινε πολύ αισθητός για αρκετά δευτερόλεπτα».

Δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές μέχρι στιγμής. Η περιοχή αυτή της Παπούας είναι αραιοκατοικημένη.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε κάτω από τη γη, κοντά στην πόλη Μανοκουάρι, και το εστιακό βάθος εκτιμάται πως ήταν 55 χιλιόμετρα. Η ινδονησιακή μετεωρολογική και σεισμολογική υπηρεσία εκτίμησε ότι δεν θα προκαλέσει τσουνάμι.

Η κατάρρευση ενός τμήματος του κρατήρα του ηφαιστείου Άνακ Κρακατάου στη θάλασσα το Σάββατο προκάλεσε τσουνάμι ύψους περίπου πέντε μέτρων, το οποίο έπληξε απροειδοποίητα και με τεράστια σφοδρότητα τις ακτές στο στενό Σούντα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 430 άνθρωποι.

ΠηγΉ: Protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Νέος θάνατος κρατουμένου στις φυλακές Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα – Νεκρός 62χρονος

Απειλές για βόμβες σε αεροσκάφη: «Υπογραφή» ρωσικής εξτρεμιστικής οργάνωσης

«Περιττή γραφειοκρατία»: Οι ΗΠΑ μπλόκαραν γαλλική πρωτοβουλία για την ασφάλεια της ΑΙ

Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου: Βίντεο από την επίθεση στο Μαθηματικό με τους 3 τραυματίες

Πέντε νέα εγχώρια κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου την τελευταία εβδομάδα - Συνολικά 53 θάνατοι

Δύο θάνατοι από γρίπη την τελευταία εβδομάδα -156 νέες εισαγωγές COVID-19

Μέγκαν Μαρκλ: Και ο αδελφός της στο μικροσκόπιο της έρευνας για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Προσωρινά κρατούμενος ο 37χρονος φερόμενος εγκέφαλος της ΜΚΟ για τα παιδιά με καρκίνο - Τι είπε στον ανακριτή

Σοκ στη Γερμανία από τον αιφνίδιο θάνατο του Βαυαρού Αϊβάνγκερ

Τα εργαστήρια κατέληξαν στον μηχανισμό θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη