Η μάχη της... τουαλέτας! Το Τέξας και άλλες 10 πολιτείες των ΗΠΑ κατέθεσαν μήνυση κατά του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, για τα μέτρα που έλαβε με στόχο την καταπολέμηση των διακρίσεων σε βάρος των διεμφυλικών προσώπων και την αναγνώριση του δικαιώματός τους να χρησιμοποιούν τις τουαλέτες βάσει της ταυτότητας του φύλου τους. Αυτές οι μηνύσεις κατατέθηκαν από τον γενικό εισαγγελέα του Τέξας, Κεν Πράξτον, και άλλες 10 πολιτείες, σύμφωνα με το σχετικό νομικό έγγραφο που περιήλθε σε γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Στόχος είναι η ακύρωση της εγκυκλίου που εστάλη την 13η Μαίου από την κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα προς κάθε βαθμίδα του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος, με την οποία επιβεβαιώνεται ότι η πρόσβαση στις τουαλέτες και στα βεστιάρια πρέπει να γίνεται βάσει του φύλου με το οποίο αναγνωρίζεται ένας μαθητής και όχι βάσει του φύλου με το οποίο γεννήθηκε.

Οι ενάγοντες κατηγορούν τις ομοσπονδιακές αρχές ότι επιχειρούν να «μετατρέψουν τους χώρους εργασίας κι εκπαίδευσης σε εργαστήρια ενός γιγαντιαίων διαστάσεων κοινωνικού πειράματος, παρακάμπτοντας τη δημοκρατική οδό και περιφρονώντας τα μέτρα κοινής λογικής που προστατεύουν τα παιδιά και τα θεμελιώδη δικαιώματα».

Μαζί με το Τέξας κατέθεσαν μήνυση οι Πολιτείες της Αλαμπάμας, του Ουισκόνσιν, της Δυτικής Βιρτζίνιας, του Τενεσί, της Οκλαχόμα, της Λουϊζιάνας, της Γιούτας, της Τζόρτζιας, επιπλέον οι εκπαιδευτικές αρχές της Αριζόνας και ο κυβερνήτης του Μέιν. Επικεφαλής στις 9 από τις 11 πολιτείες είναι Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε εκδώσει τις κατευθυντήριες οδηγίες απαντώντας σε έναν νόμο που ενέκρινε η Βόρεια Καρολίνα με τον οποίο επιβάλλεται στα διεμφυλικά πρόσωπα να χρησιμοποιούν τις τουαλέτες βάσει του φύλου γέννησής τους.

Πηγή: protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και ενισχυμένοι άνεμοι

Θλίψη στο χώρο του ποδοσφαίρου και της δημοσιογραφίας, πέθανε ο Σταύρος Πετρακόπουλος

Κραν Μοντανά: «Η αστυνομία δεν με άφηνε να περάσω», δήλωσε ο αδερφός της 15χρονης Ελληνίδας

Καιρός: Έρχεται αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας – Η πρόγνωση για το πρώτο δεκαπενθήμερο του 2026

Κραν Μοντανά: Ταυτοποιήθηκαν 113 από τους 119 τραυματίες - Η φωτιά ξεκίνησε από κεριά

Κραν Μοντανά: «Να αποδοθούν ευθύνες», ζητά Ιταλός ΥΠΕΞ Αντόνιο Ταγιάνι από το σημείο της τραγωδίας

Στην τελική ευθεία οι έρευνες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο στόχαστρο 3 εγκληματικές οργανώσεις σε Κρήτη, Κοζάνη και Τρίκαλα

Χειροπέδες σε 13χρονο και 15χρονο που λήστεψαν παρέα 4 ανηλίκων που έλεγαν τα κάλαντα στην Πεύκη

Έπεσε η κεραία της ΕΡΤ στη Σούδα - Υποψίες για δολιοφθορά, κομμένα τα συρματόσχοινα που συγκρατούσαν τον ιστό

Έδωσε κοκαΐνη στον 14χρονο γιο του - Διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων