Στις ΗΠΑ καταγράφηκε χθες Πέμπτη ρεκόρ νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2, τουλάχιστον 109.658 μολύνσεις, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, που βασίζεται στα στοιχεία που ανακοινώνουν οι πολιτειακές αρχές.

Ο ημερήσιος απολογισμός αυτός δεν είναι ο οριστικός, τονίζει το πρακτορείο, καθώς αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο όταν δοθούν στη δημοσιότητα τα δεδομένα ανά κομητεία στην πολιτεία Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Reuters, τα νέα κρούσματα SARS-CoV-2 στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τα 100.000 ημερησίως τις τρεις από τις τελευταίες επτά ημέρες.

Η ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας ασκεί ολοένα μεγαλύτερη πίεση στα νοσοκομεία σε πολλές πολιτείες και αναγκάζει πολλές οικογένειες να ξανασκεφτούν τα σχέδιά τους ενόψει της γιορτής των Ευχαριστιών, την 26η Νοεμβρίου.

Η εξάπλωση επιταχύνεται σε όλη τη χώρα, με 19 από τις 50 πολιτείες να καταγράφουν ρεκόρ κρουσμάτων σε ημερήσια βάση χθες. Και σε αυτή την περίπτωση, πρόκειται για εξέλιξη άνευ προηγουμένου. Οι περισσότερες πολιτείες που είχαν καταγράψει ημερήσια ρεκόρ ταυτόχρονα ως εδώ ήταν 16· αυτό είχε συμβεί την 30ή Οκτωβρίου, πάντα σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Reuters.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Καιρός: Υποχωρούν σταδιακά οι βροχές – Πού θα επιμείνουν τα φαινόμενα και πού θα φτάσει η θερμοκρασία

Σιδηροδρομική τραγωδία στην Ισπανία: Τα 17 λεπτά που «χάθηκε» το τρένο-«Συνεχίστε με κανονική ταχύτητα» είπε ο ελεγκτης

Ασπρόπυργος: Διαρροή καυσίμων από βυτιοφόρο – Επιχείρηση της Πυροσβεστικής

«Ένα τρένο έλαβε άδεια διέλευσης παρά το κόκκινο φανάρι» - Δήλωση του υπουργού Μεταφορών της Ισπανίας

Διάσωση 31 αλλοδαπών νότια των Καλών Λιμένων στην Κρήτη

Στον τάφο του πάπα Φραγκίσκου προσευχήθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Η κακοκαιρία σαρώνει τη Σκιάθο: Απαγόρευση κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο προς Κουκουναριές

Πλημμύρισε το χωριό Πλατανιάς στο Πήλιο - Επιχειρήσεις απεγκλωβισμών

Σάντσεθ: «Όλη η χώρα πενθεί. Δεν είναι αποδεκτό για μια χώρα να βιώνει δύο σιδηροδρομικά δυστυχήματα την ίδια χρονιά»

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη: Αστυνομικοί συλλαμβάνουν... σηκωτό διαδηλωτή