Ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς υπεραμύνθηκε σήμερα της απόφασής του να μην διορίσει δεύτερο ειδικό εισαγγελέα για να ερευνήσει τις ανησυχίες των Ρεπουμπλικάνων αναφορικά με το FBI, τονίζοντας ότι η έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ για τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές εκτυλίσσεται ήδη «αυτόνομα».

Μιλώντας στα μέλη της Επιτροπής Πιστώσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, σε μια καθιερωμένη ακρόαση για τον προϋπολογισμό, ο Σέσιονς δήλωσε στους βουλευτές ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης χρειάζεται να «είναι πειθαρχημένο και να παραμένει εντός των κλασικών διαδικασιών και κανόνων» πριν βιαστεί να προσλάβει περισσότερους ειδικούς εισαγγελείς.

«Δεν πιστεύω ότι χρειάζεται να διορίσουμε απρόσεκτα ειδικούς εισαγγελείς», τόνισε, αφού ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής της Δυτικής Βιρτζίνια, Έβαν Τζέκινς εξέφρασε τις ενοχλήσεις του.

«Όπως μπορούμε να δούμε, πραγματικά μπορεί να δρα αυτόνομα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει βρεθεί συχνά στο στόχαστρο του προέδρου Τραμπ εξαιτίας της απόφασής του να αυτοεξαιρεθεί από τις έρευνες σχετικά με τις ρωσικές παρεμβάσεις κατά την προεκλογική περίοδο.

Ενώπιων των μελών της Επιτροπής, υπερασπίστηκε επίσης το FBI, χαρακτηρίζοντας το διευθυντή του, τον Κρίστοφερ Ρέι «άνθρωπο με ακεραιότητα» και προειδοποίησε τους βουλευτές να μην «πετούν λάσπη απέναντι σε όλους» στην υπηρεσία.

Πηγή: Protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Πολωνία: Τρεις νεκροί εντοπίστηκαν στο σπίτι του δράστη της επίθεσης στην Κρακοβία

Τραγωδία στον Σαρωνικό: Νεκρός 52χρονος ναυτικός μετά από πτώση στη θάλασσα

Ισραήλ: Ο Χέρτζογκ επέλεξε τον Γκάντι Άιζενκοτ, αντίπαλο του Νετανιάχου, για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Κρακοβία: Στο όχημά του δράστη εντοπίστηκαν όπλα και πυρομαχικά

Λασίθι: Ανθρώπινη σορός εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή βόρεια της νήσου Χρυσή

Τουλάχιστον 5 νεκροί από πυροβολισμούς στην Κρακοβία - Συνελήφθη ο δράστης

«Η εσωτερική διαχείριση από την Τουρκία δεν μας αφορά»: Αντίδραση της Αθήνας στη δήλωση Φιντάν

Φοροδιαφυγή-μαμούθ με αχυρανθρώπους σε κέντρα - 18 συλλήψεις - Ομολόγησε γνωστός ηθοποιός-μοντέλο

Θάνατος Μαζωνάκη: Στο επίκεντρο η γυναίκα που προμήθευε τα φάρμακα αναισθησίας

Φιντάν στον ΣΚΑΪ για NAVTEX: «Όλα είναι φυσιολογικά, όλα είναι καλά» - «Λύθηκε το πρόβλημα»