Ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ Ρικ Πέρι αναμένεται να ανακοινώσει την παραίτησή του τον Νοέμβριο, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Politico χθες Πέμπτη, επικαλούμενος τρεις πηγές ενήμερες για τα σχέδιά του.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Ενέργειας διαβεβαίωσε ωστόσο πως ο Πέρι παραμένει «υπερήφανο μέλος» της κυβέρνησης του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ πάντως, στην ανακοίνωσή της η Σέιλιν Χέινς απέφυγε να διαψεύσει ρητώς το δημοσίευμα.

Μολονότι τα μέσα ενημέρωσης αναφέρονται «εδώ και μήνες» στις «φήμες περί αποχώρησης» του Πέρι, «παραμένει υπουργός Ενέργειας και υπερήφανο μέλος της κυβέρνησης Τραμπ», ανέφερε η εκπρόσωπος. «Κάποια μέρα τα μέσα ενημέρωσης θα έχουν δίκιο. Η μέρα αυτή δεν είναι η σημερινή.»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι επαφές του Πέρι με την κυβέρνηση της Ουκρανίας τον έχουν εμπλέξει στην έρευνα που διενεργεί η Βουλή των Αντιπροσώπων και ενδέχεται να οδηγήσει σε παραπομπή του προέδρου Τραμπ. Ωστόσο και οι τρεις πηγές τόνισαν πως η αναμενόμενη αποχώρησή του δεν συνδέεται με την υπόθεση Μπάιντεν.

Ο Πέρι ήταν επικεφαλής της ολιγομελούς αμερικανικής αντιπροσωπείας που είχε παραστεί στην ορκωμοσία του Ζελένσκι τον Μάιο. Αντικατέστησε τον αμερικανό αντιπρόεδρο Μάικ Πενς.

Ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ Νταν Μπρουγιέτ, ο οποίος πήρε μέρος σε διάφορες διεθνείς συνόδους ενεργειακών οργανισμών τους τελευταίους μήνες, αναμένεται από πολλούς ειδικούς ότι θα είναι ο αντικαταστάτης του Πέρι.
 
Πηγή: Politico, skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Συναγερμός σε τρεις ευρωπαϊκές χώρες: Βελόνες, καρφιά και βίδες μέσα σε γλυκά του Halloween

Πώς δρούσε το κύκλωμα εκβιαστών με αρχηγό 49χρονο μέσα από τη φυλακή – Οι επιθέσεις με χειροβομβίδες

Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου: Άγνωστοι εισέβαλαν σε συνέλευση φοιτητών και τους επιτέθηκαν - 3 τραυματίες

Τζον Όσοφ: Το ανερχόμενο αστέρι των Δημοκρατικών που θυμίζει Ομπάμα

Λυκόβρυση: Έληξε ο συναγερμός, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην οδό 25ης Μαρτίου

Κύκλωμα εκβιαστών με χειροβομβίδες: Στην Ευελπίδων οι πέντε που συνέλαβε το ελληνικό FBI

Καταγγελία για επίθεση με μαχαίρια και σιδερογροθιές σε βάρος μαθήτριας στην Πάτρα – Τραυματίστηκαν μέλη της ΚΝΕ

Υπόθεση Χωριάτικο: Στο Εφετείο οι 25 κατηγορούμενοι για το κύκλωμα της Μυκόνου - Απουσία του επιχειρηματία η δίκη

Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος

Η Έιμι Άκτον έγινε η πρώτη γυναίκα κυβερνήτης στο Οχάιο