Όπως ανακοίνωσε η Γενική Εισαγγελία, μέχρι στιγμής έχει συλληφθεί ένας 25χρονος Ιρακινός ισλαμιστής σε διαμέρισμα όπου έγινε έφοδος της αστυνομίας στο Βούπερταλ.

Επίσης, αναζητείται ακόμα ένας ύποπτος που επίσης θεωρείται ότι συνδέεται με τον ISIS. Πρόκειται για 28χρονο Γερμανό που διαμένει στην πόλη Φρέντενμπεργκ.

Οι γερμανικές αρχές εκτιμούν ότι τουλάχιστον ένα από τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης που ενέχονται στην βομβιστική επίθεση κατά του πούλμαν της Ντόρτμουντ είχε παραμείνει σε ρόλο θεατή τη στιγμή της επίθεσης.

Μάλιστα, είναι σαφές ότι οι τρομοκράτες επιδίωκαν να προκαλέσουν παγκόσμιο σοκ και δέος, αφαιρώντας ανθρώπινες ζωές. Κι αυτό γιατί στις βόμβες υπήρχαν και αιχμηρά μεταλλικά αντικείμενα που μπορούσαν να προκαλέσουν βαρύτατες σωματικές βλάβες σε ακτίνα 100 μέτρων.

Η εκπρόσωπος των ομοσπονδιακών εισαγγελέων Φράουκε Κέλερ μίλησε για «τρομοκρατική επίθεση με ισλαμιστικές αναφορές, η οποία θα μπορούσε να είχε προκαλέσει πολύ μεγαλύτερη καταστροφή».

Σ’ αυτό το πλαίσιο εξετάζεται η πιστότητα της επιστολής που βρέθηκε στον χώρο της έκρηξης και η οποία αρχίζει με τις λέξεις «Στο όνομα του πανάγαθου Αλλάχ» και αποδίδεται σε τζιχαντιστές.

Η UEFA ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας του αποψινού αγώνα Ντόρτμουντ-Μονακό, αφού η ανησυχία για νέα χτυπήματα των τρομοκρατών είναι έκδηλη.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Από τον εκκωφαντικό ύμνο μέχρι την έκρηξη στα γκολ: Η παρακάμερα του ΑΕΚ-Ρεάλ Μαδρίτης

Πρώτος σε κερδισμένες μονομαχίες στο Champions League ο Κοϊτά

Κυριακίδης: «Αναγνώριση για την ΑΕΚ οι δηλώσεις των Μουρίνιο και Μπέλιγχαμ»

Τσακίρης: «Η παρακαταθήκη από τη Ρεάλ, η τακτική ευελιξία του Νίκολιτς, ο τραυματισμός Ζούμπκοφ και η επόμενη μέρα»

Φοβερή κίνηση fair play του αρχηγού της Ντόρτμουντ με τους οπαδούς της Μπέτις στη Βεστφαλία!

Η ανάρτηση του Δουβίκα μετά από τη μαγική του εμφάνιση: «Απίστευτο συναίσθημα, ξεχωριστή στιγμή στη μεγαλύτερη σκηνή»

ΑΕΚ: Το ειδικό παράθυρο της UEFA και οι προϋποθέσεις για την αλλαγή του Ζούμπκοφ

Δεν γινόταν και αλλιώς: Στην κορυφαία ενδεκάδα της 4ης αγωνιστικής του C.L. o Δουβίκας!

Το «άντε γα....» στον Ντε Μπρόινε και η έκρυθμη κατάσταση στη Νάπολι

Ο πιο... τρελός και viral πανηγυρισμός του Champions League ανήκει σε παίκτη της Βίκινγκ!