Μια απρόσμενη ανακάλυψη έκανε το περασμένο Σάββατο ένας ψαροντουφεκάς στα καταγάλανα νερά στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χερσονήσου, στην Κρήτη.

Σύμφωνα με το ekriti.gr σε βάθος μόλις 3,8 μέτρων και περίπου 70 μέτρα μακριά από την ακτή, ο δύτης βρέθηκε ξαφνικά μπροστά σε ένα ανθρώπινο άγαλμα, που αναπαυόταν στον αμμώδη βυθό, ανάμεσα σε φύκια και βράχια.

Η πρώτη του αντίδραση, όπως είπε μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη, ήταν η έκπληξη και η απορία για το πώς βρέθηκε εκεί το άγαλμα. Η περιγραφή του δύτη κίνησαν αμέσως το ενδιαφέρον, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που παρόμοια ευρήματα εντοπίζονται στην περιοχή.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε και ο προϊστάμενος της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων Κρήτης, Θεοτόκης Θεοδούλου, ο οποίος επιβεβαίωσε στο Ράδιο Κρήτη ότι γνωρίζει το θέμα. Όπως ανέφερε, τα συγκεκριμένα αγάλματα δεν είναι αρχαία, αλλά τσιμεντένιες κατασκευές που τοποθετούνται σκόπιμα στον βυθό από καταδυτικά κέντρα, για να προσδώσουν - όπως είπε - «ενδιαφέρον και ζωή» στο υποθαλάσσιο τοπίο.

«Πρόκειται για σύγχρονες δημιουργίες, τοποθετημένες σε μικρά βάθη, κυρίως για αισθητικούς και εκπαιδευτικούς λόγους», διευκρίνισε ο κ. Θεοδούλου, σημειώνοντας πως το προηγούμενο διάστημα έχουν εντοπιστεί και άλλα παρόμοια αντικείμενα, ανάμεσά τους και ένα άγαλμα λιονταριού.



Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Κρήτη: Βαρύ το αποτύπωμα της κακοκαιρίας - Πότε υποχωρούν οι βροχές και οι καταιγίδες

Φαρμακείο αυτοκινήτου: Τι πρέπει να έχει κάθε οδηγός από το 2027, οι νέες προδιαγραφές

Μαρινάκης: «Θέλω να πιστεύω δεν θα έχουμε εντάσεις για το καλώδιο, το έργο δεν χρειάζεται άδεια»

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Αθήνα, Πειραιά και Πετρούπολη - Ποιοι δρόμοι κλείνουν

«Οφείλουμε να κάνουμε περισσότερα»: Ανεξάρτητη έρευνα για τους χειρισμούς στην υπόθεση του ομαδικού βιασμού

Καιρός: Ισχυρές καταιγίδες σε Κρήτη και Δωδεκάνησα – Έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο

Χωρίς νερό Ζωνιανά, Κράνα και Λιβάδια μετά τις ζημιές από την κακοκαιρία

Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκλεβε οχήματα και μοτοσυκλέτες στην Αττική

Μεγάλη πορεία στην Κυψέλη για τα έργα του Μετρό - «Όχι στον τρομοπόντικα, πλήρης αποκατάσταση»

Τενεσί: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της σωφρονιστικής διοίκησης μετά την αποτυχία εκτέλεσης της Κρίστα Πάικ