Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες για να εξακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό με τους πυροβολισμούς, νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης στην περιοχή του Γαζίου του Δήμου Μαλεβιζίου, στο Ηράκλειο.

Αποτέλεσμα του επεισοδίου ήταν να τραυματιστούν τρία άτομα. Ο 35χρονος που επιχείρησαν να συλλάβουν αστυνομικοί, ο 36χρονος αξιωματικός της ασφάλειας Ηρακλείου κι ένας 22χρονος, που - σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ - τραυματίστηκε από το πιστόλι του 35χρονου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το βράδυ της Τρίτης αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη της συζύγου του 35χρονου, η οποία και αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα.

Αστυνομικοί κύκλοι αλλά και αυτόπτες μάρτυρες, αναφέρουν ότι όλα ξεκίνησαν ενώ ο 35χρονος βρισκόταν υπό διακριτική παρακολούθηση από ομάδα αστυνομικών της Ασφάλειας Ηρακλείου (οι οποίοι φορούσαν πολιτικά). Ο 35χρονος κάποια στιγμή στάθμευσε το τζιπ του σε σημείο στην καρδιά του Γαζίου, προκειμένου - όπως εικάζεται - να πάρει καφέ από παρακείμενη καφετέρια.

Στο σημείο εκείνο ο 36χρονος αστυνομικός εξήλθε από το αυτοκίνητο της Ασφάλειας, το οποίο είχε συμβατικές πινακίδες, και πλησιάζοντας το όχημα του δράστη, φέρεται να του φώναξε "αστυνομία".
Οι ίδιες πηγές πληροφόρησης αλλά και αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν ότι στο άκουσμα της λέξης αστυνομία, ο 35χρονος - χωρίς να βγει από το αυτοκίνητό του - έβγαλε ένα 40άρι πιστόλι που είχε μαζί του και να πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής τον αστυνομικό!
Συνέχισε δε να πυροβολεί στην προσπάθειά του να διαφύγει, ενώ οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά.

Επίσης, αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ο 35χρονος, αφού στάθμευσε το όχημά του στην πλευρά του δρόμου που είχε κατεύθυνση από Γάζι προς Ηράκλειο κατέβηκε και κατευθύνθηκε στην απέναντι πλευρά, όπου βρισκόταν η καφετέρια.

Στο σημείο εκείνο, οι αστυνομικοί - το αγροτικό όχημα των οποίων βρισκόταν σταματημένο μόλις δύο θέσεις πιο πάνω από του καταζητούμενου - του φώναξαν «Στάσου εκεί αστυνομία». Τότε εκείνος, πάντα κατά τις ίδιες μαρτυρίες άρχισε να πυροβολεί και επιχείρησε να διαφύγει προς την πλευρά της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά και στην περιοχή επικράτησε πανικός.

Όπως έγινε γνωστό σφαίρες έπεσαν σε σημεία της καφετέριας, σε κατοικία που βρίσκεται πάνω από το συγκεκριμένο κατάστημα, αλλά και σε βιτρίνες τουλάχιστον δύο παρακείμενων καταστημάτων.

Πηγή: Cretalive.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Καιρός: Βροχές σε ανατολικές περιοχές, καταιγίδες στα Δωδεκάνησα

Πέθανε η σπουδαία αρχαιολόγος Λίλα Μαραγκού - Πρώτη επιστημονική υπεύθυνη του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Ινδία: 7 ελέφαντες σκοτώθηκαν κατά τη σύγκρουση επιβατικού τρένου με κοπάδι

Με 4X4 μεταφέρουν τους μετανάστες από την Κουντούρα – Νέα καραβιά το πρωί του Σαββάτου στα Χανιά

Τσιάρας προς αγρότες: Τα μπλόκα και τα πείσματα δεν ωφελούν ούτε τους αγρότες ούτε την κοινωνία - Βίντεο

Ο 8ος πιο… cool δρόμος στον κόσμο είναι στη Θεσσαλονίκη (pics)

Έφοδος του «ελληνικού FBI» σε 2 καταστήματα stripshow στην Καλλιθέα: 5 συλλήψεις - Δείτε βίντεο

Κρήτη: Δύο νέα περιστατικά με μετανάστες – Διασώθηκαν 62 άτομα

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ποιοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους από 22 έως 24 Δεκεμβρίου

Καλλιθέα: Συνελήφθη 31χρονος οδηγός δικύκλου - Κινούνταν με 161 χλμ/ώρα στη Συγγρού