Τον αντικαταστάτη του Βαγγέλη Ζιάγκου ανακοίνωσε ο Ηρακλής.

Ο «Γηραιός» αποφάσισε να δώσει το «τιμόνι» της ομάδας στον Στέργιο Καλύβα, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 1,5 έτους.

Ο 43χρονος κόουτς πραγματοποίησε ήδη την πρώτη του προπόνηση με τον Ηρακλή και θα κάνει το ντεμπούτο του στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, για την προσεχή Κυριακή (27/12, 17:00).

Η ανακοίνωση:

«Η ΚΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Προπονητή Στέργιο Καλύβα, ο οποίος αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της Ομάδας μας.

Ο κόουτς ανέλαβε άμεσα καθήκοντα ενόψει του αγώνα μας με τον ΠΑΟ ΟΠΑΠ την Κυριακή (27/12, 17:00, ΕΡΤ3), προπονώντας σήμερα την Ομάδα. Μίλησε στους παίκτες τονίζοντας την εμπιστοσύνη στις δυνατότητες τους και την πίστη πως με σκληρή δουλειά θα έρθουν τα επιθυμητά από όλους θετικά αποτελέσματα.

Με την επιλογή του Στέργιου Καλύβα ο Πρόεδρος της Ομάδας μας Θεόδωρος Δρακόπουλος επιβεβαιώνει την φιλοσοφία του για στήριξη στο νέο αίμα του Ελληνικού Μπάσκετ, σε ανθρώπους με προοπτική και όρεξη για δουλειά και που το κίνητρο τους για επιτυχία συμβαδίζει με αυτό που θέλει στον ΗΡΑΚΛΗ.

Η συνεργασία έχει αρχική διάρκεια 1,5 έτους, ενώ άμεσα θα ανακοινωθεί και η περαιτέρω ενίσχυση του τεχνικού επιτελείου.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ

Ο Στέργιος Καλύβας γεννήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 1977 και έχει εργαστεί σε υψηλό επίπεδο στο Ελληνικό και Ευρωπαϊκό Μπάσκετ. Πέρσι ηταν στον Σύλλογο μας, ως συνεργατης, ενώ εχει αποτελέσει μελος των επιτελείων της Εθνικης μας Ομάδας σε μεγαλες διοργανώσεις.

Ξεκίνησε ως βοηθός προπονητής στο Πανόραμα, στον ΚΑΟΔ, στο ICBS και στην Αναγέννηση-Φλόγα, συνέχισε ως πρώτος προπονητής στον Πιερικό Αρχέλαο, ενώ από τον Νοέμβριο του 2012 μέχρι και την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου 2013-14 ήταν μέλος του τεχνικού επιτελείου του Πανιωνίου.

Ακολούθησε ο ΠΑΟΚ (2014-2015, EuroCup), η Ισπανική Μούρθια (2015-2016, ACB), η Λοκομοτίβ Κουμπάν (2016-2017, EuroCup, VTB League) και ο Ολυμπιακός (2018, Euroleague), μέχρι να έρθει στο Ιβανώφειο στο επιτελείο του Γιάννη Καστρίτη.
Έχει σπουδάσει Computer-Mathematics στο Λονδίνο και μιλάει άπταιστα αγγλικά και ιταλικά. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
-Μέλος του τεχνικού τιμ της Eθνικής Oμάδας Aνδρών στο Προολυμπιακό τουρνουά 2016
-Μέλος του τεχνικού τιμ της Eθνικής Oμάδας Aνδρών στο Eυρωμπάσκετ 2015
-Μέλος του τεχνικού τιμ της Eθνικής Oμάδας Aνδρών στο Μουντομπάσκετ 2014
- Πρωταθλητής Α2 εθνικής κατηγορίας και άνοδος στην Α1 (2011), 2η θέση και άνοδος στην Α1 (2008)
- 2010 Euroleague on-line clinic ( coaches Reneses , Messina)
- 2009 International clinic Thessaloniki 2009 (coaches Frank , Pascual , Markopoulos , Boniccioli)
- 2007 Euroleague Final Four Clinic (coaches Blatt , Hernantez , Ivanovic , Zouros)
- Άριστη γνώση αγγλικής και ιταλικής γλώσσας.
Κόουτς, καλή τύχη και δύναμη!

Καλωσόρισες και πάλι στον ΗΡΑΚΛΗ!».

!? Ο Στέργιος Καλύβας αναλαμβάνει τον ΗΡΑΚΛΗ

?? Η ΚΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον...

Δημοσιεύτηκε από Iraklis BC / Ηρακλής Θεσσαλονίκης Καλαθοσφαίριση στις Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2020

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

ΚΑΕ Παναθηναϊκός: «Δεν έχετε αρθρώσει λέξη για το μεγαλύτερο σκάνδαλο, παριστάνετε τον προστάτη του μπάσκετ»

Ολυμπιακός: «Εν γνώσει της ψευδείς και συκοφαντικοί οι ισχυρισμοί της Μαργαρίτας Θάνου περί στημένων πρωταθλημάτων»

Παναθηναϊκός: Καταγγελία του Ολυμπιακού στον αθλητικό δικαστή κατά της δικηγόρου του «τριφυλλιού»

Οι Vikos Φalcons ανακοίνωσαν την απόκτηση του Άνταμ Σμιθ

Allwyn WBL 1: Κέλι και Γρηγοροπούλου οι πολυτιμότερες της 5ης αγωνιστικής

Παναθηναϊκός: Διαψεύδονται τα περί πρότασης ή κρούσης για Ντιαρά

ΜΜΕ Ιταλίας: «Πρόταση Παναθηναϊκού σε Βίρτους για Αλιού Ντιαρά»

Κάρλικ Τζόουνς: «Είχα πρόταση από τον Παναθηναϊκό-Δεν διώξαμε εμείς τον Ομπράντοβιτς από την Παρτίζαν»

«Ο ΠΑΟΚ έκανε κρούση για Κρις Τζόουνς, ξεκάθαρο όχι του Ερυθρού Αστέρα»

Χείμαρρος Γιαννακόπουλος: Μήνυμα στον ιδιοκτήτη του Άρη και αιχμές για τους Αγγελόπουλους και το σκάνδαλο στο μπάσκετ