Τραγικό θάνατο βρήκε στο Ιράν - όπου συνεχίζονται οι διαδηλώσεις για τον θάνατο της Μάχσα Αμινί - μια 15χρονη μαθήτρια, η οποία ξυλοκοπήθηκε από τις δυνάμεις της τάξης σε επιδρομή στο σχολείο της.

Η Ασρά Παναχί πέθανε την περασμένη εβδομάδα, στις 13 Οκτωβρίου, μετά από επίθεση αστυνομικών με πολιτικά στο σχολείο της, το Λύκειο Σαχέντ, στην Αρνταμπίλ, πόλη που βρίσκεται στο βορειοδυτικό Ιράν, αναφέρει το Συμβούλιο Συντονισμού Συνδικάτων Εκπαιδευτικών, το οποίο ζήτησε από τις αρχές να σταματήσουν να σκοτώνουν «αθώους» διαδηλωτές.



Οι μαθήτριες βγήκαν από το σχολείο για μια «ιδεολογική εκδήλωση» που διοργανώθηκε σε μέρος που είναι γνωστό για την πραγματοποίηση διαδηλώσεων μετά τον θάνατο της Μαχσά Αμινί.

Η Αμινί, μια 22χρονη Ιρανή κουρδικής καταγωγής, πέθανε στις 16 Σεπτεμβρίου, τρεις ημέρες μετά την σύλληψή της από την αστυνομία ηθών στην Τεχεράνη για παραβίαση, σύμφωνα με τις αρχές, του αυστηρού ενδυματολογικού κώδικα της Ισλαμικής Δημοκρατίας για τις γυναίκες.

Ορισμένες από τις μαθήτριες που «φώναξαν συνθήματα κατά των διακρίσεων και των ανισοτήτων» έπεσαν «θύμα βίας και προσβολών από γυναίκες καλυμμένες με μαντίλες και ντυμένες με πολιτικά», σύμφωνα με ανακοίνωση που έδωσε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα το συνδικάτο.

Όταν επέστρεψαν στο σχολείο, οι μαθήτριες ξυλοκοπήθηκαν ξανά, συνεχίζει το συνδικάτο στην ανακοίνωσή του.



«Μια από τις μαθήτριες, η Ασρά Παναχί, πέθανε δυστυχώς στο νοσοκομείο, ενώ άλλες συνελήφθησαν», σημειώνουν οι εκπαιδευτικοί στην ανακοίνωσή τους, στην οποία προσθέτουν ότι κι άλλο παιδί που φοιτούσε στο σχολείο έπεσε σε κώμα μετά το ξυλοκόπημά του.

Η κρατική τηλεόραση του Ιράν μετέδωσε βίντεο στο οποίο ο θείος της Ασρά δηλώνει ότι η έφηβη πέθανε από καρδιακή ανακοπή.

Ο βουλευτής του Αρνταμπίλ Καζέμ Μουσαβί, τον οποίο επικαλέστηκε ο ιστότοπος Didban Iran, δήλωσε ότι η μαθήτρια «αυτοκτόνησε καταπίνοντας χάπια».

Τουλάχιστον 23 παιδιά έχουν σκοτωθεί κατά την καταστολή των διαδηλώσεων από τις ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Θεσσαλονίκη: Νέα εισαγγελική έρευνα για τα 212 ζώα στη Θέρμη – Ελεύθερη αφέθηκε η 54χρονη

Pizza Fan: Ποινική δίωξη για κακουργήματα στους 23 συλληφθέντες - Ποιες είναι οι κατηγορίες

Κένυα: Φόβοι για εγκλωβισμένους από κατάρρευση πολυώροφου κτιρίου στο Ναϊρόμπι

Υπόθεση Marfin: Απολογήθηκε συμπληρωματικά και ο 3ος κατηγορούμενος - Αρνήθηκε την εμπλοκή του

Υπόθεση Marfin: Στη φυλακή επέστρεψε και ο 3ος κατηγορούμενος μετά τη απολογία του

Αθήνα: Ύποπτο αντικείμενο στην οδό Σισίνη – Κλιμάκιο του ΤΕΕΜ στο σημείο

Συνελήφθη 43χρονος μετά από καταδίωξη στην Παλλήνη - Επιχείρησε να εμβολίσει μηχανές της ΔΙΑΣ

Διεκόπη για τις 27 Νοεμβρίου η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Στο πλευρό της οικογένειας του Άλκη Καμπανού οι γονείς του Γιώργου Λυγγερίδη

Η Βρετανία εκδίδει οδηγία ετοιμότητας για πόλεμο και μπλακ άουτ: «Να έχετε νερό, τρόφιμα και μετρητά για 3 μέρες»