Το Ιράν ζει δύσκολες αλλά συνάμα ιστορικές στιγμές, με τους πολίτες να εξεγείρονται κατά του αυταρχικού, θεοκρατικού καθεστώτος μετά τον θάνατο 22χρονης που είχε συλληφθεί επειδή «δεν φορούσε σωστά τη μαντήλα της».

Τεράστιος όγκος διαδηλωτών έχει βγει στους δρόμους της Τεχεράνης αλλά και άλλων πόλεων, με ένα βίντεο να κυκλοφορεί στα social media και να γίνεται viral.

Στο εν λόγω βίντεο, που φέρεται να τραβήχτηκε αυτές τις μέρες, βλέπουμε έναν άντρα να χαστουκίζει ξαφνικά μία γυναίκα σε δρόμο και, προτού διαφύγει με τη μηχανή του, να γίνεται στόχος επίθεσης από άντρες -κυρίως- αλλά και γυναίκες.

«Κόβουν το ίντερνετ στο Ιράν γιατί δεν θέλουν να βλέπει ο κόσμος εικόνες όπως αυτή. Ένας άντρας χαστουκίζει μια γυναίκα και νομίζει ότι μπορεί να φύγει ήσυχος. Την ώρα που τέτοιες πράξεις αποτελούσαν συνήθεια στο παρελθόν, πλέον υπάρχουν συνέπειες - που προήλθαν από άλλους άντρες» αναφέρει ο ιρανικής καταγωγής Ομίντ Τζαλιλί, που ισχυρίζεται ότι ο άντρας που επιτέθηκε στη γυναίκα είναι μέλος της Αστυνομίας Ηθικής.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube