Η αναμέτρηση των ΗΠΑ με το Ιράν είναι καθοριστική για την πρόκριση στα νοκ άουτ του Παγκοσμίου Κυπέλλου και στο παιχνίδι μπαίνει και η πολιτική. Ένας Ιρανός δημοσιογράφος έκανε μια αρκετά... επιθετική ερώτηση στον Τάιλερ Άνταμς, που εκπροσωπούσε τους παίκτες των ΗΠΑ στη συνέντευξη Τύπου.

Αφού, λοιπόν, πρώτα του επισήμανε πως η χώρα του προφέρεται Ιράν και όχι «Αϊράν» στον μέσο της Λιντς, τον ρώτησε: «Πώς αισθάνεσαι που εκπροσωπείς μία χώρα με τόσες πολλές διακρίσεις εις βάρος μαύρων ανθρώπων, όπως είδαμε και με το κίνημα Black Lives Matter;».

Ο 23χρονος άσος απάντησε, πάντως, με μεγάλη ωριμότητα και ψυχραιμία. «Υπάρχουν διακρίσεις όπου και να πας. Ένα πράγμα που έμαθα, ειδικά στα χρόνια μου στο εξωτερικό που έπρεπε να ταιριάζω σε κουλτούρες είναι πως στις ΗΠΑ κάνουμε πρόοδο κάθε μέρα. Μεγάλωσα σε μία λευκή οικογένεια με προφανώς Αφροαμερικανικές καταβολές. Έτσι πήρα πράγματα από διαφορετικές κουλτούρες και ήταν πιο εύκολο να τις καταλάβω. Δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να το κάνουν και φυσικά χρειάζεται χρόνο σε κάποιους να το καταλάβουν. Μέσα από την εκπαίδευση, η οποία είναι πολύ σημαντική. Όπως εσύ με δίδαξες πώς προφέρεται σωστά το όνομα της χώρας σου. Είναι μία εξελικτική διαδικασία», τόνισε.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube