Στο 0-0 έμειναν το Σάββατο (15/1) στην Κρήτη οι Ηρόδοτος και Παναθηναϊκός Β', στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του Νότιου Ομίλου της Super League 2.

Οι «πράσινοι» κλήθηκαν να διαχειριστούν το εις βάρος τους αριθμητικό μειονέκτημα που απέκτησαν στο 40', όταν ο Μαραθωνίτης αποβλήθηκε λόγω δεύτερης κίτρινης κάρτας, κάτι που επέτρεψε στους γηπεδούχους να έχουν τις σημαντικότερες ευκαιρίες μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.

Παρόλα αυτά, ο Παναθηναϊκός Β' άντεξε, αποχωρώντας με τον έναν βαθμό, που τον ανέβασε στους 14 και την 8η θέση. Από την άλλη, ο Ηρόδοτος πήρε τον πρώτο του πόντο ύστερα από πέντε αγωνιστικές και με έξι βαθμούς συνολικά βρίσκεται στην 15η θέση.

Το ματς:

Οι φιλοξενούμενοι -για τους οποίους ξεκίνησε ο Αγιούμπ στην αρχική ενδεκάδα- παρουσιάστηκαν περισσότερο δραστήριοι στα πρώτα λεπτά, χωρίς όμως να μπορούν να απειλήσουν. Παρόλα αυτά, γρήγορα η πρωτοβουλία των κινήσεων πέρασε στους Κρητικούς, οι οποίοι έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι, με το σουτ του Κατίδη στο 27'.

Στο 40' δημιουργήθηκε ειδική συνθήκη στον αγώνα, με τον Μαραθωνίτη να αντικρίζει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Λουτριώτη με αποτέλεσμα να αφήσει τον Παναθηναϊκό Β' με δέκα παίκτες για το υπόλοιπο της αναμέτρησης.

Ο Ηρόδοτος προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό του πλεονέκτημα από τα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους. Στο 47' απώλεσε μεγάλη ευκαιρία, με το σουτ που έπιασε ο Κατίδης μέσα από την περιοχή του «τριφυλλιού» να περνά άουτ. Ενώ, στο 57' ο Έλληνας άσος έδωσε έτοιμο γκολ στον Χατζησάββα, ο οποίος όμως πλάσαρε άστοχα από το ύψος του πέναλτι.

Όσο ο αγώνας έμπαινε στην τελική του ευθεία, ο Ηρόδοτος πίεζε για το γκολ, με τον Παναθηναϊκό Β' ωστόσο να ήταν εκείνος που είχε σπουδαία ευκαιρία στο 90' για να «κλέψει» το τρίποντο: Ο Θεοχάρης βγήκε ολομόναχος στην αντεπίθεση, πλάσαρε τον Λουτριώτη, με τον Γκόμες να διώχνει πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα. Σε μια φάση, που οι φιλοξενούμενοι φωνάζουν ότι πέρασε τη γραμμή.

Στο 90'+2' ο Χριστογεώργος έδιωξε τον «κεραυνό» του Χαλκιαδάκη, στην τελευταία μεγάλη φάση του αγώνα.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


Ηρόδοτος: Λουτριώτης, Κατίδης (65' Γκίνη), Βρεττός, Καντέ, Αρναούτογλου, Ρουσάκης, Αποστολίδης (46' Γκόμες), Καργιώτάκης (65' Μπαρμπόσα), Χαλκιαδάκης, Κόρτσαμ, Χατζησάββας.

Παναθηναϊκός Β': Χριστογιώργος, Αντωνίου (74' Τουρκοχωρίτης), Σιδεράς, Ρόμπι, Μαρτίνης (58' Ηλιάδης), Θεοχάρης, Αγιούμπ (74' Μπιλάλ), Αθανασακόπουλος, Μαραθωνίτης, Σαρδέλης (58' Κούτσιας), Τσιριγώτης.



Το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής

Α' όμιλος


Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2022

Ολυμπιακός Β'-Καβάλα 2-2
(5' Κωστή, 40' Ξενιτίδης – 56', 58' Σταμένκοβιτς)

Ηρακλής-Ξάνθη ΑΝΒ.

Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2022 (14:45)

Τρίκαλα-Ολυμπιακός Βόλου ΑΝΒ.
ΑΕΛ-Νίκη Βόλου (17:00)
Απόλλων Λάρισας-Αλμωπός Αριδαίας
Πανσερραϊκός-Θεσπρωτός
Βέροια-Πιερικός
Απόλλων Πόντου ΑΝΒ.

Ρεπό: ΠΑΟΚ Β'

Β' όμιλος

Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2022

Ηρόδοτος-Παναθηναϊκός Β' 0-0
Ρόδος-ΑΕΚ Β' ΑΝΒ.

Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2022 (14:45)

Ζάκυνθος-Διαγόρας
Ιεράπετρα-Αστέρας Βλαχιώτη
Καλλιθέα-Εργοτέλης
Αιγάλεω-Καραϊσκάκης Άρτας
Λεβαδειακός-Καλαμάτα
Επισκοπή-Κηφισιά

Ρεπό: Χανιά

Η επόμενη (15η) αγωνιστική

Α' όμιλος


Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022 (14:45)

Ξάνθη-Βέροια (17:00)
Αλμωπός Αριδαίας-Ολυμπιακός Β'
Νίκη Βόλου-Απόλλων Λάρισας
ΠΑΟΚ Β'-Τρίκαλα

Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022 (14:45)

Πιερικός-Απόλλων Πόντου
Θεσπρωτός-Ηρακλής
Καβάλα-Πανσερραϊκός
Ολυμπιακός Βόλου-ΑΕΛ

Ρεπό: Αναγέννηση Καρδίτσας

Β' όμιλος

Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022

ΑΕΚ Β'-Επισκοπή (14:45)

Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022 (14:45)

Καλαμάτα-Ρόδος
Παναθηναϊκός Β'-Λεβαδειακός
Καραϊσκάκης Άρτας-Ηρόδοτος
Εργοτέλης-Αιγάλεω
Αστέρας Βλαχιώτη-Καλλιθέα
Διαγόρας-Ιεράπετρα
Χανιά-Ζάκυνθος

Ρεπό: Κηφισιά

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube