Βόμβα… μεγατόνων στην Τιφλίδα!

Ένα εξαιρετικό Βέλγιο έκανε άνω… κάτω την Ισπανία και την υποχρέωσε στην πρώτη της ήττα (83-73) στον Α’ πρώτο όμιλο του Ευρωμπάσκετ, με τις δύο ομάδες να είναι πλέον στο 2-1.

Ολική… καθίζηση από τους παίκτες του Σκαριόλο στα τελευταία 3:30'', καθώς από το +3 (73-71) έδωσαν το δικαίωμα σε εκείνους του Γκέργκια να ολοκληρώσουν το ματς με σερί 12-0!

Κορυφαίος των Βέλγων, οι οποίοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι για την πρόκριση στη νοκ άουτ φάση, ήταν ο Λεκόμτ με 20 πόντους, με τον Ζιλέ να προσθέτει 14π. και τον Ομπαζοάν 11π. Καλή εμφάνιση και από τον Μπάκο με 10π. και 9 ριμπάουντ.

Από το «ναυάγιο» της Ισπανίας, ξεχώρισε ο Γουίλι Ερνανγκόμεθ με 18 πόντους.

Το ματς
Χωρίς καλό ρυθμό το παιχνίδι στα πρώτα πέντε λεπτά, με το σκορ να ήταν στο 7-7. Ωστόσο, από εκείνο το σημείο και έπειτα, το Βέλγιο πήρε τον έλεγχο και έκλεισε την πρώτη περίοδο στο +4 (11-15). Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ήταν η σειρά των Ισπανών να αντιδράσουν και ξεκινώντας με επιμέρους σκορ 15-2, πήγαν στο +9 (26-17), στο 16’. Όμως, στη συνέχεια οι παίκτες του Σκαριόλο χαλάρωσαν, με τους τυπικά φιλοξενούμενους να αντιδρούν και να μειώνουν τη διαφορά στον πόντο (33-32), στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Το Βέλγιο εξακολουθούσε να βγάζει εξαιρετικό πρόσωπο και στο δεύτερο μέρος, με αποτέλεσμα να ανακτήσει το προβάδισμα (39-41), στο 25’. Η «φούρια ρόχα» απάντησε με Ρούντι και Χουάντσο Ερνανγκόμεθ και πήγε στο +5 (48-43). Ωστόσο, οι Βέλγοι απάντησαν με τρίποντα και πέρασαν εκ νέου μπροστά, κλείνοντας την τρίτη περίοδο στο +3 (54-57).

Με μπροστάρη τον Γκαρούμπα η Ισπανία ξεκίνησε με επιμέρους σκορ 6-2 και πήρε το προβάδισμα (60-59), όμως με απανωτά τρίποντα το Βέλγιο πήγε στο +5 (60-65), στο 33’. Η «φούρια ρόχα» απάντησε ξανά και πήγε στο +3 (71-68), στο 36’. Ωστόσο, από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι παίκτες του Γκέργκια πάτησαν το… γκάζι και με πρωταγωνιστές τους Λεκόμτ και Μπάκο έκαναν… πάρτι και με επιμέρους σκορ 2-15 μέχρι τη λήξη πήραν τη νίκη με το τελικό 73-83!

Τα δεκάλεπτα: 11-15, 33-32, 54-57, 73-83





Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Οι αντιδράσεις του πάγκου, η ατμόσφαιρα και ο... Παυλίδης: Η παρακάμερα από τη νίκη της Εθνικής κόντρα στην Ολλανδία

Στο κατάμεστο ΣΕΦ η δεύτερη μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου στις δύο πρώτες αγωνιστικές των προκριματικών του EuroBasket!

Με Τολιόπουλο, Παπαγιάννη και Πετρούσεφ το Top-10 της 4ης ημέρας των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2025!

Κουζέλογλου: «Στην Εθνική Ομάδα έχουμε κοντά μας αυτούς που μας έκαναν να παίξουμε μπάσκετ»

Σίβεκ: «Κυριαρχήσαμε κόντρα σε παίκτες Ευρωλίγκας, αλλά δεν έχουμε την ποιότητα»

«Πέρασε» από Βοσνία κι έκανε το απόλυτο η Γαλλία-Σάρωσε την Κύπρο η Κροατία

Η άμυνα, το κάρφωμα του Χαραλαμπόπουλου και η… μπούκα του Σπανούλη στο παρκέ

Έκανε σεφτέ η Τσεχία με «διπλό» Σατοράνσκι - Η βαθμολογία του ομίλου της Εθνικής

Σπανούλης: «Οι παίκτες μου δεν προσπαθούν να βρουν δικαιολογίες, αλλά αντιδρούν ως ώριμοι άνδρες»

Παπαγιάννης: «Δεν θέλω να κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου, δεν βοήθησα την ομάδα αρκετά απόψε»