Η Εθνική μας ομάδα αρχίζει το ταξίδι της για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, από τη Γρανάδα, εκεί όπου απόψε θα αντιμετωπίσει την Ισπανία (21:45).

Το bwin ΣΠΟΡ FM έβαλε κάτω τα δύο ρόστερ, και με τη βοήθεια της γνωστής ιστοσελίδας Transfermarkt, που ειδικεύεται σε θέματα χρηματιστηριακής αξίας του ποδοσφαίρου, αναλύει τους δύο αντιπάλους.

Με βάση λοιπόν το έγκυρο site, η αξία του ρόστερ των «φούριας ρόχας» υπολογίζεται κοντά στα 849 εκ. ευρώ, ενώ εκείνη της Ελλάδας οκτώ φορές πιο κάτω, κοντά στο 104 εκ. ευρώ! Ενδεικτικό είναι πως την πρώτη θέση της Ισπανίας στη συγκεκριμένη λίστα μοιράζονται οι Γιορέντε, Ρόδρι, Πέδρι και Ογιαθάρμπαλ με 70 εκ. ευρώ, ενώ από την πλευρά της Ελλάδας στην κορυφή βρίσκεται ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος με 18 εκ. ευρώ. Μάλιστα, τον κίπερ της Μπενφίκα περνούν 20 παίκτες των Ισπανών σε χρηματιστηριακή αξία!

Τερματοφύλακες



Ξεκινώντας από τους τερματοφύλακες, φαίνεται κατευθείαν η μεγάλη διαφορά των δύο εθνικών ομάδων. Οι τρεις κίπερ των Ισπανών αξίζουν 57 εκ. ευρώ, ενώ οι αντίστοιχοι της Εθνικής μας 19.8 εκ.



Αμυντικοί


Οι επτά αμυντικοί που βρίσκονται στην αποστολή των Ισπανών κοστίζουν 150 εκ ευρώ, με κορυφαίο όλων των μπακ της Βαλένθια, Χοσέ Γκαγιά με 35 εκ., κάτι που μεταφράζεται σε 21.4 εκ. ανά παίκτη. Από την άλλη, η συνολική αξία των αμυντικών της Εθνικής μας είναι μόλις στα 24.8 εκ. ευρώ, με τον Κώστα Τσιμίκα να κοστίζει 8 εκ.



Μέσοι



Η τεράστια ψαλίδα όμως φαίνεται στη μεσαία γραμμή, εδώ όπου η διαφορά είναι χαώδης. Συγκεκριμένα, η εννέα παίκτες των Ισπανών αξίζουν συνολικά 417 εκ. ευρώ, με τη μέση τιμή ανά παίκτη να ανέρχεται στα 46.3 εκ. Οι επτά παίκτες μέσοι της Ελλάδας αξίζουν συνολικά μόλις 32.6 εκ. ευρώ, δηλαδή σχεδόν 13 φορές λιγότερες από τη «φούριας ρόχας».



Επιθετικοί


Τέλος, μεγάλη διαφορά υπάρχει και στη γραμμή κρούση των δύο ομάδων, με τους πέντε επιθετικούς της Ισπανίας να αξίζουν συνολικά 225 εκ., ενώ οι αντίστοιχοι της Εθνικής μας 26.9 εκ ευρώ.



Διαβάστε ακόμα:

Ισπανία-Ελλάδα: Το μεγάλο διπλό του 2003 και το φοβερό αήττητο σερί της «φούρια ρόχα» από το '93
Ισπανία: Όταν το καθεστώς του Φράνκο έβγαζε σπυριά με την κόκκινη φανέλα

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube