Είναι πλέον γεγονός. Ισπανία και Πορτογαλία αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους με την Ουκρανία διεκδικώντας από κοινού τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030. Η σχετικά ανακοίνωση έγινε σε συνέντευξη Τύπου στα κεντρικά γραφεία της UEFA, στη Νιόν, με την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία να έχει ήδη εκφράσει τη στήριξή της στην υποψηφιότητα των δύο χωρών της Ιβηρικής Χερσονήσου.

Η πρόταση βασίζεται στην ιδέα ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να αποκαταστήσει την ελπίδα και την ειρήνη. Αν και απαιτούνται εγγυήσεις ασφαλείας, οι διοργανωτές αναμένουν ότι έως το 2030, η ρωσική εισβολή θα έχει τερματισθεί και η ανοικοδόμηση της χώρας θα έχει αρχίσει πολύ νωρίτερα.

Το Μουντιάλ του 2030, το οποίο σηματοδοτεί τη συμπλήρωση ενός αιώνα από την παρθενική διοργάνωση του θεσμού, διεκδικούν επίσης από κοινού τέσσερις χώρες της Νότιας Αμερικής (Ουρουγουάη, Αργεντινή, Παραγουάη και Χιλή), ενώ εξετάζεται η κατάθεση κοινής υποψηφιότητας από τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο, με τη συμμετοχή και της Ελλάδας, σύμφωνα με αξιωματούχους των δύο χωρών.

Το Μουντιάλ του 2026 θα γίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και το Μεξικό. Ο οικοδεσπότης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030 αναμένεται να επιλεγεί στο Συνέδριο της FIFA του 2024.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Αισιοδοξία για Νεϊμάρ μετά τις δηλώσεις του Αντσελότι: «Είναι στο σωστό δρόμο, πρέπει να συνεχίσει με αυτόν τον τρόπο»

Σουάρεζ: «Αν με χρειαστεί η εθνική Ουρουγουάης θα είμαι εκεί»

Έλαβε τη νορβηγική υπηκοότητα και δηλώνει «παρών» για το Μουντιάλ ο Χάικιν της Μπόντο/Γκλιμτ

Μουντιάλ: «Εκτοξεύτηκαν» οι τιμές εισιτηρίων – Στα 10.990 δολάρια ο τελικός

Εκτός Μουντιάλ ο Ευαγγέλου-Οι διαιτητές για τη διοργάνωση της Βόρειας Αμερικής

Ρομάριο: «Η Βραζιλία μπορεί να κατακτήσει το Μουντιάλ, με τον Αντσελότι αποκτήσαμε ξανά αυτοπεποίθηση»

Ντοναρούμα για το περιβόητο πριμ: «Κανείς δεν ζήτησε τίποτα από την ομοσπονδία της Ιταλίας»

Έτοιμος να υπογράψει νέο συμβόλαιο με την Ομοσπονδία της Βραζιλίας ο Αντσελότι

Από τον παράδεισο στην κόλαση: O Λούντγκρεν βοήθησε τη Σουηδία να πάει Μουντιάλ και θα το χάσει λόγω ρήξης αχιλλείου!

Υπουργός Αθλητισμού Ιράν: «Λίγες οι πιθανότητες συμμετοχής στο Μουντιάλ, η κυβέρνηση θα αποφασίσει»