Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στην ισπανική ομοσπονδία μπάσκετ, καθώς δεν έχει βρεθεί ακόμη λύση ανάμεσα στη FIBA και την Ευρωλίγκα, αναφορικά με τα «παράθυρα» μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου, για τα προκριματικά.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε, τονίζεται πως έτσι τίθεται σε κίνδυνο η συμμετοχή της εθνικής ομάδας της χώρας τόσο στο παγκόσμιο Κύπελλο του 2019, όσο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το 2020.

Απόσπασμα από την ανακοίνωση της FEB:

«Η ισπανική ομοσπονδία μπάσκετ εκφράζει την ανησυχία της ενόψει των διεθνών υποχρεώσεων της εθνικής ομάδας Ανδρών και της έλλειψης εναλλακτικών λύσεων. Το παρόν καλεντάρι της Ευρωλίγκας προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην κλήση των διεθνών για τα “παράθυρα” της FIBA τον Νοέμβριο και έτσι αυτομάτως τίθεται σε κίνδυνο η συμμετοχή της εθνικής ομάδας της Ισπανίας στο παγκόσμιο Κύπελλο του 2019 και κατ’ επέκταση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το 2020.

Η ομοσπονδία ελπίζει πως η Ευρωλίγκα και οι ισπανικές ομάδες που συμμετέχουν σ’ αυτή θα βάλουν ένα τέλος. Η ομοσπονδία θα περιμένει την τελική απάντηση της Ευρωλίγκας στην τελευταία πρόταση της FIBA και δεν θα χρειαστεί να γίνουν περαιτέρω συζητήσεις
».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube