Τη στιγμή που το Ισραήλ είναι έτοιμο να κλιμακώσει την επίθεση κατά της Χαμάς στη Γάζα προετοιμάζει το μεγαλύτερο υπόγειο νοσοκομείο στον κόσμο που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του.
Πρόκειται για το Sammy Ofer Fortified Underground Emergency Hospital at Rambam Healthcare Campus στη Χάιφα του βόρειου Ισραήλ το οποίο ολοκλήρωσε τις προετοιμασίες για να μεταφέρει τους ασθνείς και το προσωπικό αρκετά μέτρα κάτω από τη γη σε ένα χώρο που χρησιμοποιούνταν ως χώρος στάθμευσης.
Το υπόγειο νοσοκομείο είναι μία εγκατάσταση 3 ορόφων που μπορεί να φιλοξενήσει 2.000 κρεβάτια ασθενών και πολλούς χειρουργικούς θαλάμους.
Σχεδιάστηκε για την περίθαλψη πολιτικών και στρατιωτικών ασθενών υπό συνθήκες πολέμου.
Συνήθως μόνο ο πρώτος και ο δεύτερος όροφος του συγκροτήματος είναι προετοιμασμένοι για τη θεραπεία ασθενών, αλλά ύστερα από εντολή του IDF είναι σε λειτουργία και ο τρίτος όροφος, ο οποίος αυτή την ώρα προετοιμάζεται καθώς θα περιλαμβάνει την εγκατάσταση γραμμών νερού, ηλεκτρικού ρεύματος, υδραυλικών εγκαταστάσεων, κλιματισμού και επικοινωνίας.
Πηγή: skai.gr ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube