Το γενικό επιτελείο των ένοπλων δυνάμεων του Ισραήλ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες μέσων ενημέρωσης ότι νωρίτερα ήχησαν οι σειρήνες της αεράμυνας στο βόρειο τμήμα της χώρας, στα σύνορα με τον Λίβανο, προειδοποιώντας τους κατοίκους για πυραυλικές επιθέσεις, αλλά διαβεβαίωσε ότι επρόκειτο για λάθος.

Η ένταση ανάμεσα στο Ισραήλ και τη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου έχει κλιμακωθεί το τελευταίο διάστημα.

Νωρίτερα σήμερα, το επιτελείο ενημέρωσε ότι αεροσκάφη έπληξαν κατά τη διάρκεια της νύχτας «υπόγειες εγκαταστάσεις» της Χαμάς, της παλαιστινιακής παράταξης που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, σε αντίποινα για τις ρίψεις μπαλονιών με προσαρμοσμένους εμπρηστικούς μηχανισμούς.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις δυνάμεις ασφαλείας και στις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας στον παλαιστινιακό θύλακα, τα ισραηλινά πλήγματα προκάλεσαν υλικές ζημιές αλλά όχι τραυματισμούς.

Το Ισραήλ και η Χαμάς ενεπλάκησαν σε τρεις πολέμους (2008, 2012, 2014). Παρά την άτυπη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός η οποία τέθηκε σε εφαρμογή πέρυσι κατόπιν μεσολάβησης του ΟΗΕ, της Αιγύπτου και του Κατάρ, τα δύο μέρη συνεχίζουν σποραδικά τις εχθροπραξίες.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Οριοθετημένη η πυρκαγιά στο Περιβολάκι Λαγκαδά – Συνεχίζεται η επιχείρηση πλήρους κατάσβεσης

Hellenic Train: Διακοπή σιδηροδρομικής κυκλοφορίας και ηλεκτροδότησης στο τμήμα μεταξύ Θεσσαλονίκης - Λιτοχώρου λόγω πυρ

Ρύθμιση 72 δόσεων για χρέη στο Δημόσιο: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις - Πώς μειώνεται η μηνιαία δόση στο μισό

Χατζηδάκης: Στις αρχές της εβδομάδας οι ανακοινώσεις για τις εκπτώσεις στα καύσιμα

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Κυριακή 12 Ιουλίου

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή Μηχανογραφικού και την ανακοίνωση των βάσεων

Καιρός: Στους 38 βαθμούς η θερμοκρασία – Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες

Πυρκαγιά σε πάρκινγκ πολυκατοικίας στην Παλλήνη - Κάηκαν ολοσχερώς δύο αυτοκίνητα

Άργος: Κατέληξε ο 20χρονος - Προσωρινά κρατούμενοι οι δύο αστυνομικοί

Marfin: Γόνος εύπορης οικογένειας ο «ψηλός» που σπάει την τζαμαρία της τράπεζας - Μάχη για επιπλέον ταυτοποιήσεις