Στην έρημο Νεγκέβ, στο νότιο Ισραήλ κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο, κρατούνται πάνω από 400 ακτιβιστές που συνελήφθησαν από τις ισραηλινές δυνάμεις, καθώς επέβαιναν στον στολίσκο με προορισμό τη Λωρίδα της Γάζας για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας. Στις φυλακές της περιοχής βρίσκονται και 27 Ελληνες. Ο χώρος επελέγη λόγω της δυνατότητάς του να φιλοξενεί μεγάλο αριθμό κρατουμένων.

Η διαδικασία απέλασης των Ελλήνων ακτιβιστών χαρακτηρίζεται χρονοβόρα και μέχρι στιγμής δεν έχει προσδιοριστεί ακριβές χρονοδιάγραμμα. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι ακτιβιστές δεν θα οδηγηθούν σε δίκη αλλά θα απελαθούν απευθείας, κάτι που ενδέχεται να διαρκέσει αρκετές ημέρες λόγω του μεγάλου αριθμού συλληφθέντων.

Hδη έχουν απελαθεί τέσσερις Ιταλοί πολίτες, ενώ προχωρά η διαδικασία και για τους υπόλοιπους.

Στην περιοχή βρίσκεται και η Ελληνίδα πρέσβης στο Ισραήλ, Μάγια Σολωμού, προκειμένου να βοηθήσει τους Ελληνες πολίτες και να κάνει τις αναγκαίες διπλωματικές συνεννοήσεις.

Συνολικά έχουν συλληφθεί 470 άτομα και έχουν αναχαιτιστεί 42 σκάφη από ειδική μονάδα του ισραηλινού ναυτικού. Παράλληλα, οι ισραηλινές αρχές προωθούν και απαγόρευση εισόδου των ακτιβιστών στο Ισραήλ στο μέλλον.

Υπάρχει η πρόθεση από την πλευρά του Ισραήλ να μπουν και επιπλέον πτήσεις έτσι ώστε να γίνει η αναχώρηση των ακτιβιστών αυτών προς τις χώρες τους και βέβαια το μεγάλο ζητούμενο είναι κατά πόσο είναι συνεργάσιμοι και ίδιοι ακτιβιστές με τις ισραηλινές αρχές, διότι θα πρέπει να συμπληρώσουν και κάποια έγγραφα και να δώσουν κάποια στοιχεία, έτσι ώστε να προχωρήσει πιο άμεσα η διαδικασία τους.

Να φυλακιστούν οι ακτιβιστές του στολίσκου ζήτησε ο Μπεν Γκβιρ
Υπενθυμίζεται ότι χθες κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο λιμάνι Ασντόντ το, ο υπουργός Ασφάλειας του Ισραήλ, Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, καταγράφηκε σε βίντεο να αποκαλεί τους ακτιβιστές «τρομοκράτες», ενώ στεκόταν μπροστά τους. «Αυτοί είναι οι τρομοκράτες του στολίσκου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σήμερα, ο ίδιος ζήτησε να φυλακιστούν αντί να απελαθούν οι ακτιβιστές του στολίσκου για τη Γάζα.

«Η απόφαση του πρωθυπουργού να επιτρέψει στους υποστηρικτές της τρομοκρατίας που συμμετείχαν στη νηοπομπή να επιστρέψουν στις χώρες τους είναι λανθασμένη.

»Πιστεύω ότι θα έπρεπε να παραμείνουν εδώ, στις ισραηλινές φυλακές, για αρκετούς μήνες, ώστε να βιώσουν την ατμόσφαιρα στην πτέρυγα των τρομοκρατών.

»Είναι απαράδεκτο ο πρωθυπουργός να τους στέλνει πίσω. Τους στέλνουμε πίσω και αυτοί επιστρέφουν ξανά και ξανά».

Πηγή: Kathimerini.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ανυπολόγιστη καταστροφή στην Κρήτη – Η κακοκαιρία σάρωσε σπίτια, δρόμους και καλλιέργειες

Η Υεμένη ανακοίνωσε την έναρξη μεγάλων επιχειρήσεων εναντίον των Χούθι

Ζελένσκι: «Κτυπούν γέφυρες... πιστεύουν πραγματικά ότι δεν θα απαντήσουμε;»

Ουκρανία: Η στιγμή που ρωσικό drone χτυπά γέφυρα του Κιέβου (video)

Μαθητικές διαδηλώσεις στη Γαλλία: Εκρηκτική κατάσταση στους δρόμους – 5.000 προσαγωγές και 500 τραυματίες

Πώς οι πολιτικές αλλαγές στη Γερμανία δοκιμάζουν την Ευρώπη - Η μεγάλη συζήτηση για την επόμενη ημέρα

Σοκ στη Νέα Ιωνία: 35χρονος δάγκωσε και έκοψε το αυτί γυναίκας οδηγού ταξί

Λαύριο: 23χρονη έγκυος κατήγγειλε τον πρώην σύντροφό της για απειλές και παρακολούθηση

Κρήτη: Σοβαρές καταστροφές στο Λασίθι - «Ολοκληρωτική» η ζημιά στο Οροπέδιο, νέες καθιζήσεις και κλειστοί δρόμοι

Διπλή τραγωδία στη Νέα Πέραμο: Κατέληξαν 2 άτομα μετά τη σφοδρή σύγκρουση μηχανής με δίκυκλο