ΟΙσραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ δήλωσε σήμερα στον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν, που πραγματοποιεί επίσκεψη στο Ισραήλ, ότι θα χρειαστούν αρκετοί μήνες για να νικηθεί η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Ισραηλινός υπουργός τόνισε ότι για πάνω από μια δεκαετία η Χαμάς χτίζει τις "υποδομές της υπογείως και επίγεια" και ότι για να καταστραφεί το παλαιστινιακό κίνημα "θα χρειαστεί πολύς χρόνος - θα διαρκέσει περισσότερο από αρκετούς μήνες, αλλά θα νικήσουμε και θα τους καταστρέψουμε".

Γκάλαντ και Σάλιβαν συζήτησαν επίσης την ανάγκη να επιστρέψουν οι Ισραηλινοί που ζουν κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο στα σπίτια τους, καθώς δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί λόγω των συγκρούσεων ισραηλινών δυνάμεων με τη σιιτική λιβανέζικη ένοπλη οργάνωση Χεζμπολάχ, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού υπουργού.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Σερβία: Χιλιάδες διαδηλωτές στο Νόβι Σαντ ζήτησαν πρόωρες εκλογές

Πρόταση-κόλαφος από την εισαγγελέα για τη Μουρτζούκου: «Είχε πλήρη διαύγεια - Χωρίς καμιά ενοχή»

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Κάρυστο: Εκκενώνονται Μεσοχώρια και Ραπταίοι - Μήνυμα 112

Οριοθετήθηκαν οι πυρκαγιές που ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα σε Αγγελόκαστρο και Άνω Αλμυρή στην Κορινθία

Το Ιράν κλείνει ξανά το Ορμούζ «λόγω παραβίασης του Μνημονίου Κατανόησης»

Συνελήφθη οδηγός που έτρεχε με 203 χλμ. στην Αθηνών-Κορίνθου - Προσπάθησε να δωροδοκήσει αστυνομικούς

Τουλάχιστον 5 νεκροί στη Γάζα από τις σημερινές ισραηλινές επιθέσεις

Xανιά: Στον εισαγγελέα ο 43χρονος – Στη Σταυρούλα ανήκουν οι κηλίδες αίματος που βρέθηκαν στο σπίτι του

Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις για κατοχή κοκαϊνης και κάνναβης

Ταυτοποιήθηκαν οι κηλίδες αίματος της Σταυρούλας - Αναμένεται ένταλμα για ανθρωποκτονία σε βάρος του 43χρονου