Νίκη-ανάσα για την Ιταλία, ήττα-ταφόπλακα για την Αγγλία! Οι «ατζούρι» είχαν την ουσία κόντρα στην ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ και επικράτησαν 1-0 στο «Σαν Σίρο» χάρη στο εκπληκτικό γκολ του Ρασπαντόρι στο 68’ της αναμέτρησης.

Ο 22χρονος επιθετικός της Νάπολι χάζεψε την άμυνα των φιλοξενούμενων και με ένα εκπληκτικό σουτ «εκτέλεσε» τον Πόουπ που δεν μπορούσε να αντιδράσει στο τελείωμα του ταλαντούχου φορ.

Με αυτό το αποτέλεσμα, η Ιταλία θα παίξει τελικό κορυφής στην Ουγγαρία, μετά τη νίκη των Μαγυάρων στη Γερμανία, ενώ η Αγγλία συνεχίζει την απογοητευτική πορεία της, που σφραγίστηκε με τον υποβιβασμό της στη δεύτερη κατηγορία.

Σε ό,τι αφορά στην εικόνα του ματς, η Αγγλία είχε μια ελαφρά υπεροχή των κινήσεων και πρωτοβουλία στην κυκλοφορία της μπάλας, αλλά αυτό συνέβαινε κυρίως έπειτα από επιθυμία της Ιταλίας που ήθελε να διαφυλάξει τους χώρους της.

Η ομάδα του Σάουθγκεϊτ για ακόμα μία φορά απέδειξε ότι ναι μεν διαθέτει ποιότητα, αλλά της λείπει η ουσία και ο τρόπος να φτάσει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή, αφού ήταν φανερά ανούσια στις επιθετικές της κινήσεις.

Όσο περνούσε η ώρα η Ιταλία πατούσε όλο και καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, γινόταν όλο και πιο απειλητική και τελικά στο 68’ κατάφερε να βρει το πολυπόθητο γκολ, όταν ο Μπονούτσι βρήκε τον Ρασπαντόρι, αυτός με καταπληκτικό κοντρόλ «έσβησε» την τροχιά της μπάλας και με ένα εξαιρετικό πλασέ με το δεξί νίκη τον Πόουπ.

Στα εναπομείναντα λεπτά, η Ιταλία έφτασε πιο κοντά στο 2-0 με ένα δοκάρι, με την Αγγλία να έχει μόλις μια καλή ευκαιρία, με τον Ντοναρούμα να πραγματοποιεί σπουδαία διπλή επέμβαση κρατώντας το «μηδέν» στην εστία του και σε ένα γήπεδο που γνωρίζει πολύ καλά.

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής:

Γερμανία - Ουγγαρία 0-1
(18' Ζάλαϊ)

Ιταλία - Αγγλία 1-0
(68' Ρασπαντόρι)

Βαθμολογία

1. Ουγγαρία 10 (8-3)
2. Ιταλία 8 (6-7)
3. Γερμανία 6 (8-6)
4. Αγγλία 2 (1-7)

Επόμενη αγωνιστική (26/9)

Αγγλία - Γερμανία
Ουγγαρία - Ιταλία

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube