Μετά από ανατροπές, συγκινήσεις, ένταση και... μπόλικα πέναλτι, η Ισπανία πήρε τη νίκη (15-14) κόντρα στην Ιταλία στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και κατάφερε να πάρει την πρωτιά για τρίτη φορά στην ιστορία της (1998, 2001), πρώτη μετά από 21 χρόνια!

Η ομάδα του Σάντρο Καμπάνια που απέκλεισε την Εθνική μας στα ημιτελικά, περιορίστηκε στο ασημένιο μετάλλιο, χάνοντας την επαφή με την κορυφή μετά το 2019! Δύο σπουδαίες ομάδες έφτασαν μέχρι το τέλος και χάρισαν πλούσιο θέαμα σε όσους παρακολούθησαν το σπουδαίο παιχνίδι.



Οι Ισπανοί ξεκίνησαν εξαιρετικά (1-3), με την Ιταλία ωστόσο να επιστρέφει δυναμικά (3-3). Το δεύτερο οκτάλεπτο έδωσε την ευκαιρία στη σκουάντρα τζούρα να ξεμακρύνει με +3 (3-6) και στη συνέχεια να αποκτήσει μια διαφορά που έμοιαζε ασφαλείας (6-9). Παρόλα αυτά η φούρια ρόχα έκανε την ολική αντεπίθεση και με ονειρικό τέταρτο οκτάλεπτο έστειλε το ματς στον… ξαφνικό θάνατο (9-9).

Μετά από πολλές εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι, ενώ μέχρι εκείνο το σημείο είχε χαθεί μόνο ένα για κάθε ομάδα, ο τερματοφύλακας των νικητών έκανε μια σπουδαία επέμβαση σε αντίπαλό του και έδωσε το χρυσό στην πατρίδα του.



Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Ιταλία): 3-3, 0-3, 3-2, 3-1

Στα πέναλτι: 5-6

ΙΤΑΛΙΑ: Κανέλα 2, Ντι Φούλβιο 2, Πρεσούτι 2, Νταμόντε 2, Ντι Σόμα, Μπρούνι, Μαρτζιάλι, Φοντέλι, Ντόλτσε, Ετσενίκε

ΙΣΠΑΝΙΑ: Γρανάδος 6, Περόνε 3, Μουναρίθ 2, Ταχούλ, Φαμέρα, Λαρούμπε, Καμπάνιας

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube