Τοπικό δικαστήριο στην Κατάνια, στη νότια Ιταλία, με την σύμφωνη γνώμη του νομάρχη αποφάσισε την επιβολή ποινής φυλάκισης τριών μηνών και πρόστιμο 3.420 ευρώ στον 69χρονο Pietro L., ο οποίος συνελήφθη να αυνανίζεται στο κάμπους του πανεπιστήμιου της πόλης μπροστά στα έκπληκτα μάτια των φοιτητών.

Όμως, το ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας (La Corte di Cassazione) ακύρωσε την απόφαση του τοπικού δικαστηρίου και έκρινε ότι ο αυνανισμός σε δημόσιο χώρο δεν συνιστά ποινικό αδίκημα καθώς βασίστηκε σε σχετικό νόμο που ψηφίστηκε από την ιταλική βουλή το περασμένο έτος.

Ο νόμος αυτός αποποινικοποιεί τον αυνανισμό σε δημόσιους χώρους και δεν τον χαρακτηρίζει «έγκλημα» αλλά «άσεμνη πράξη σε δημόσιο χώρο».



Έτσι, το ανώτατο ιταλικό δικαστήριο στέλνει την υπόθεση για επανεξέταση στο τοπικό δικαστήριο και στην νομαρχία της Κατάνια και εισηγείται πρόταση για επιβολή προστίμου από 5.000 μέχρι 30.000 ευρώ ενώ την τελική απόφαση για το ακριβές ποσόν του προστίμου την αφήνει στην διακριτική ευχέρεια των τοπικών αρχών.

Πηγή: protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Αγροτικά μπλόκα: Έκλεισε το ρεύμα εξόδου στα διόδια Μαλγάρων - Τι ισχύει σε Χαλκιδική, Ημαθία, Πέλλα, Πιερία και Καβάλα

Θρίλερ στην Τουρκία: Η ΜΙΤ ανέκρινε αεροσυνοδό με κυπριακή υπηκοότητα για την πτώση του Falcon!

Εξαφάνιση 16χρονης: Πούλησε κοσμήματα πριν ταξιδέψει στην Αθήνα-Τι λέει ο οδηγός ταξί που τη μετέφερε

Novartis: Ένοχοι οι δύο πρώην προστατευόμενοι μάρτυρες και από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Στον Άρειο Πάγο για τρίτη φορά η υπόθεση

Στις 15:00 το ραντεβού Μητσοτάκη με τους αγρότες - Ποιοι θα συμμετάσχουν στη συνάντηση

Στο 2,6% ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο - Άλμα 13% στις τιμές κρέατος και 8,4% στα ενοίκια

Novartis: Ενοχοι οι δύο πρώην προστατευόμενοι μάρτυρες και από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο

Τελεσίγραφο Στάρμερ στο X για το Grok: «Αν δεν το ελέγξετε εσείς, θα το κάνουμε εμείς»

Κρις Ρόκος: Ο «αόρατος» μάγος των αγορών που κέρδισε μισό δισεκατομμύριο ευρώ το 2025 είναι ελληνικής καταγωγής