Ήταν φαβορί και το επιβεβαίωσε με τον πλέον περίτρανο τρόπο!

Με πρωταγωνιστή τον Πάτρικ Σικ, ο οποίος σημείωσε δύο τέρματα και σέρβιρε μία ασίστ, η Ρόμα «καθάρισε» τη Βίρτους Εντέλα (ομάδα 3ης κατηγορίας) με 4-0 εντός έδρας και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ιταλίας.

Οι «τζιαλορόσι» ξεκίνησαν φορτσάτοι το παιχνίδι και προηγήθηκαν μόλις στα 20 δευτερόλεπτα (!) με τακουνάκι του Τσέχου επιθετικού. Ο 22χρονος φορ από εκτελεστής μετατράπηκε σε… σερβιτόρο στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, αφού έστρωσε την μπάλα στον Μαρκάνο, ο οποίος έγραψε το 2-0 για την ομάδα του.

Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος στο 47’, με τον Σικ να διαμορφώνει το 3-0 έπειτα από πάσα του Κλάιφερτ. Ο Τσέχος έφτασε κοντά στο χατ-τρικ στο 63’, αλλά ο αντίπαλος τερματοφύλακας του είπε «όχι». Στο 74’ ο Παστόρε έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα πετυχαίνοντας το 4-0. Στα προημιτελικά οι Ρωμαίοι θα συγκρουστεί με τη Φιορεντίνα εκτός έδρας.

Νωρίτερα, η Αταλάντα πέρασε από την έδρα της Κάλιαρι με 2-0, χάρη σε δύο τέρματα που σημείωσαν ο Σαπάτα στο 88’ και ο Πάσαλιτς στο 93’. Η ομάδα του Γκασπερίνι θα συγκρουστεί με τη Γιουβέντους στους «8».

Αναλυτικά τα ζευγάρια των προημιτελικών του Κυπέλλου Ιταλίας:
Μίλαν – Νάπολι
Λάτσιο – Ίντερ
Φιορεντίνα – Ρόμα
Γιουβέντους - Αταλάντα

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube