Σε συνέντευξη που έδωσε στο γαλλικό κανάλι SKWEEK, ο Δημήτρης Ιτούδης, προπονητής της Χάποελ Τελ Αβίβ και πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών της EuroLeague, εξέφρασε την επιθυμία του για ακόμη μεγαλύτερη επέκταση της Ευρωλίγκας.

Πράγματι, ο Έλληνας τεχνικός τόνισε ότι θέλει η διοργάνωση να πάρει τη μορφή του NBA, λέγοντας: «Το όνειρό μου είναι να φτάσουμε τις 30 ομάδες, όλες ανταγωνιστικές. Και στο NBA υπάρχουν 30 ομάδες». Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας δύο ομίλων, ξανά στα πρότυπα της αμερικάνικης λίγκας.

«Φέτος έχουμε το σύστημα “όλοι με όλους”. Πίστευα ότι θα μπορούσαμε να έχουμε μεγαλύτερο ποσοστό πρόκρισης. Στο NBA, 16 από τις 30 ομάδες προκρίνονται, δηλαδή πάνω από 50%. Εδώ, με 20 ομάδες, προκρίνονται μόνο οι 8», εξήγησε αναλυτικά ο Ιτούδης.

Τέλος, ο πρώην τεχνικός της Εθνικής Ομάδας προέβλεψε την επιστροφή των ρωσικών ομάδων στην Ευρωλίγκα, τονίζοντας: «Οι ρωσικές ομάδες, ξεκινώντας από την ΤΣΣΚΑ που είναι και μέτοχος, θα επιστρέψουν στη EuroLeague».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Χωρίς τέσσερις τραυματίες και με έξι ανέτοιμους η Εφές απέναντι στην Ντουμπάι BC

Αταμάν στους παίκτες: «Αν παίζουμε έτσι, είμαστε καλύτεροι από την πρώτη Χάποελ»

Ζέρβας: «Έχει ηχήσει το καμπανάκι στον Ολυμπιακό-Δεν αργεί η προσθήκη ψηλού»

Πετρίδης: «Παναθηναϊκός που έδωσε απαντήσεις σε αυτή τη διαβολοβδομάδα-Προπονητικό ρεσιτάλ από Αταμάν»

Καταγγέλλει τους οπαδούς της Μακάμπι η Βαλένθια για ρατσιστικές και λεκτικές επιθέσεις

Ολυμπιακός-Βιλερμπάν: Must-win παιχνίδι για τους «ερυθρόλευκους» που ψάχνουν αντίδραση

Euroleague: Ισπανικός εμφύλιος στη Βαρκελώνη και ματσάρες σε Κάουνας, Πόλη και Βελιγράδι

Επική στιγμή: O Λεσόρ ανέβηκε στο αυτοκίνητο και τραγούδησε «βουντού-βουντού» με τον κόσμο του Παναθηναϊκού!

Φαρίντ: «Όλα έγιναν από την άμυνα, δεν υπάρχει τέτοια ατμόσφαιρα»

Ναν: «Από τη στιγμή που είμαι καλά και δεν πάω με πατερίτσες, θα παίζω»!