Για το Αμπού Ντάμπι αναχωρεί η Εθνική ομάδα μπάσκετ, προκειμένου να διανύσει το τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας της ενόψει του Παγκοσίου Κυπέλλου.

Λίγο πριν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επιβιβαστεί στο αεροπλάνο, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Δημήτρης Ιτούδης, αναφέρθηκε στα στοιχεία που θα πρέπει να βελτιώσει η Εθνική, στα δύο επικείμενα φιλικά με Ιορδανία και ΗΠΑ, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ηχηρή απουσία του Γιάννη Αντεκούνμπο.


Αναλυτικά:
«Χρόνια Πολλά σε όλους για αυτή τη μεγάλη γιορτή. Είμαι ικανοποιημένος από την όρεξη, συγκέντρωση και τα επίπεδα αυταπάρνησης που έδειξε η ομάδα στην προετοιμασία. Η Εθνική ομάδα πάει σε ένα ακόμη Παγκόσμιο Κύπελλο κι αυτό αποτελεί επιτυχία για την ίδια και την ομοσπονδία. Αντιμετωπίζουμε τη διοργάνωση όπως ορίζει η διαδικασία, έχουμε τρία παιχνίδια-τελικούς. Κοιτάμε το πρώτο παιχνίδι με την Ιορδανία, αλλά έχουμε πρώτα τα φιλικά στο Άμπου Ντάμπι.

Στα τέσσερα φιλικά είδαμε στοιχεία από το αγωνιστικό μας προφίλ, θέλουμε να αποκτήσουμε καλύτερη χημεία σε άμυνα και επίθεση, αλλά και να είμαστε πιο εύστοχοι. Θέλουμε να είμαστε υγιείς, δυστυχώς θα πρέπει να γυρίσουν πίσω πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο δύο αθλητές, αν και όπως έχω επισημάνει θα μπορούσε στις μεγάλες αυτές διοργανώσεις να είναι 14 παίκτες διαθέσιμοι και να επιλέγονται οι 12 για κάθε αναμέτρηση. Θέλουμε να βελτιωνόμαστε παιχνίδι με παιχνίδι, ξέρουμε ποιοι είμαστε και θέλουμε να το δείξουμε».

Σε ερώτηση για την απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο είπε: «Δεν προετοιμαστήκαμε έχοντας τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Δυστυχώς το τάιμινγκ όριζε πως ο Γιάννης δεν θα τα καταφέρει, ήταν λίγες οι ελπίδες. Ευχόμαστε να έχει την υγεία του και να προσφέρει στο μέλλον ξανά στην Εθνική ομάδα».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Βαγγέλης Λιόλιος: Η πτήση προς την κορυφή του μπάσκετ και οι αναταράξεις

Πετρίδης: «Δικαίωση του Παναθηναϊκού για όσα έλεγε τα τελευταία χρόνια - Σοκ οι καταγγελίες για το σχολικό πρωτάθλημα»

Ζέρβας: «Τα νέα για Φουρνιέ και Μοντέρο, η απόφαση του ΣτΕ για το ΣΕΦ και η τρίτη αίτηση αναστολής»

Όλη η υπόθεση που συγκλονίζει το ελληνικό μπάσκετ: Το χρονικό των συλλήψεων, οι αποκαλύψεις και τα επόμενα βήματα!

Ασβεστάς: «Απόψε στη ΓΑΔΑ, αύριο στον ανακριτή οι έξι - Νέοι εμπλεκόμενοι και πιθανός αποκλεισμός από το μπάσκετ»!

Νέο ΔΣ στην ΕΟΚ πριν τα μεσάνυχτα μετά το σκάνδαλο στο μπάσκετ

Βρούτσης για το σκάνδαλο στο μπάσκετ: «Διαφάνεια και ισονομία χωρίς εξαιρέσεις - Η ΕΠΑΘΛΑ διαβίβασε τα στοιχεία»

Γιαννακόπουλος: «Αναμένω έστω και τώρα την ανατροπή της ντροπής - Πιστέψατε ότι θα με εξαντλήσετε και χάσατε»

Παρουσιάστηκε στη ΓΑΔΑ ο Μαυραγάνης

ΣΕΦ: Απορρίφθηκαν από το ΣτΕ οι δύο αιτήσεις αναστολής για την ενεργειακή αναβάθμιση