Για τις περιπτώσεις των Γιάννη Αντετοκούνμπο και Τάιλερ Ντόρσεϊ με την Εθνική ομάδα, μίλησε ο Δημήτρης Ιτούδης.

Αρχικά, ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε πως για τον ηγέτη των Μπακς σύντομα θα υπάρξουν νέα, ενώ αναφορικά με τον γκαρντ του Ολυμπιακού είπε ότι δήλωσε διαθέσιμος για την «επίσημη αγαπημένη» και πως περιμένει την επίσημη κλήση για να βοηθήσει.

Επίσης, ο έμπειρος κόουτς ανάφερε πως η πρώτη συγκέντρωση της Εθνικής θα είναι πιθανότατα στις 24 Ιουνίου, ενόψει του ματς των προκριματικών του Παγκοσμίου του 2023 κόντρα στη Μεγάλη Βρετανία.

«Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τον Γιάννη και θα συναντηθώ τις επόμενες ημέρες διά ζώσης. Προπονείται με άνθρωπο των Μπακς. Πάντα είχε τον εαυτό του στη διάθεση της Εθνικής. Είναι μεγάλο πλεονέκτημα για την Ελλάδα να έχει τον Γιάννη. Υπάρχουν άλλα θέματα που θα ασχοληθούν οι Ζήσης, Ντικούδης και ο Βαγγέλης Λιόλιος. Αυτά θα τα δούμε στην πορεία», δήλωσε αρχικά ο Δημήτρης Ιτούδης στην κάμερα της ΕΡΤ για τον «Greek Freak».

Αναφορικά με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ είπε: «Με τον Ντόρσεϊ έχουμε μιλήσει. Έχει θέσει τον εαυτό του στη διάθεση τη Εθνικής. Περιμένει την επίσημη κλήση μας».

Από 'κει και πέρα, μίλησε για το αν ήταν όνειρο να προπονήσει την Εθνική: «Μου δόθηκε η ευκαιρία να το πω στον Γιαννάκη του οφείλουμε περισσότερα από όσα νομίζει. Τα όνειρα δεν ήταν αυτού του είδους, αλλά προφανώς ήθελα να ξεφύγω από το περιβάλλον που ήταν για μένα με τη γεωπονική και ήθελα να ασχοληθώ με το μπάσκετ. Αυτό που μπορεί να γίνει πραγματικότητα είναι να δούμε τι δούλεψε σωστά και ποια ήταν αυτή η χημεία και να διδαχθούμε από αυτό. Το όνειρο ήταν να είμαι μέρος αυτής της προσπάθειας».

Για την προσπάθεια του καλοκαιριού: «Στην Εθνική θα πρέπει να είσαι άμεσος και έμμεσος. Πρώτα κοιτάμε στο Παράθυρου του Ιουνίου και το ματς αρχικά με τη Μεγάλη Βρετανία και μετά στην προετοιμασία να δούμε για το Παράθυρο του Αυγούστου και το Ευρωμπάσκετ. Πρέπει εγώ να τους γνωρίσω και αυτοί. Είναι θυσία αυτό που κάνουν οι παίκτες με την Εθνική».

Για τη συμβουλή που του έδωσε ο Ζοτς για την Εθνική: «Ήμασταν στην απώλεια του Ντούσαν Ίβκοβιτς σε ένα δύσκολο γεγονός. Αυτό που μου είπε ότι είναι μία τεράστια τιμή που δεν μπορείς αν αρνηθείς και είναι σημαντικό για τους γονείς σου να σε δουν με τα χρώματα της Εθνικής».

Για την καριέρα του: «Δεν αναθεωρώ τίποτα τις μέρες μου στο Φίλιππο, στον ΠΑΟΚ, τις μέρες μου στην Μπάνβιτ και δεν αφαιρώ τίποτα ούτε τα 13 χρόνια στον Παναθηναϊκό ή τα οχτώ στην ΤΣΣΚΑ. Υπάρχουν πολλά λάθη, ωραίες και απογοητευτικές στιγμές και δίνει κίνητρο για να τα κάνω καλύτερα. Τίποτα δεν είναι δεδομένο στη ζωή πρέπει να το κερδίσω. Όλοι θα πέσουμε κάποια στιγμή, αλλά να το αγκαλιάσεις και να πας μπροστά».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μάρκοβιτς: «Είναι πολύ άσχημα τα πράγματα, όμως πρέπει να πιστεύουμε όσο υπάρχει μία μικρή ελπίδα»

Τα highlights από το διπλό της ΑΕΚ επί του Πανιωνίου

Τα σενάρια παραμονής στη Stoiximan GBL: Με την πλάτη στον τοίχο ο Πανιώνιος, κρατάει την τύχη στα χέρια του το Μαρούσι!

Η ΑΕΚ άλωσε τη Γλυφάδα και έσπρωξε στον «γκρεμό» τον Πανιώνιο

Μιλουτίνοφ: «Δεν νιώθω κάποια πίεση, το σημαντικότερο είναι να είμαστε για τις επόμενες κρίσιμες αναμετρήσεις»

Παπανικολάου: «Δεν μπορώ εγώ να μετρήσω την προσφορά μου σε έναν σύλλογο που μου έχει δώσει τα πάντα από μικρό παιδί»

Μπαρτζώκας: «Είναι μια ιδιαίτερη περίοδος για εμάς, πρέπει να παραμείνουμε υγιείς, συγκεντρωμένοι και επαγγελματίες»

Το double-double του Μιλουτίνοφ και οι έξι διψήφιοι: Τα highlights από τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Άρη

Μίλιτσιτς: «Θέλω να γίνουμε μια ομάδα νικήτρια - Να προσπαθήσουμε για το κάτι παραπάνω στα playoffs»

Μπαρτζώκας: «Στην Ελλάδα νομίζουν ότι τα πάντα περιστρέφονται γύρω από το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός»