Η ΑΕΚ ήταν εκείνη που έκανε τη ζωή της δύσκολη μέχρι να πανηγυρίσει τελικά την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, σύμφωνα με τον Μανόλο Χιμένεθ.

Ο Ανδαλουσιανός σημείωσε ότι η ομάδα του ήλεγχε πλήρως το παιχνίδι μέχρι το «γκολ-δώρο», όπως χαρακτήρισε αυτό που πέτυχε ο Ολυμπιακός.

Αφού δήλωσε απορημένος λοιπόν για το πώς γίνεται ο Ανέστης να δέχθηκε δυο κίτρινες σε 30 δευτερόλεπτα, αποθέωσε τον κόσμο και τόνισε πόσο σημαντικό θα είναι για την ΑΕΚ να αποκτήσει το δικό της γήπεδο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Χιμένεθ

Για το αν έβγαλε αναστεναγμό ανακούφισης μετά τη λήξη: «Δεν έπρεπε να βρεθούμε σε αυτή τη θέση γιατί είχαμε τον έλεγχο σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του παιχνιδιού, τόσο για το ματς, όσο και για την πρόκριση. Ο Ολυμπιακός φάνηκε μόνο όταν τους χαρίσαμε το γκολ και όταν αποβλήθηκε ο τερματοφύλακας μας. Μέχρι τότε ο πρωταθλητής Ελλάδας δεν μας είχε δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα».

Για το παιχνίδι: «Μέχρι το γκολ που κάναμε δώρο είχαμε τον έλεγχο. Κάθε φορά που έπαιρνε την μπάλα ο Αραούχο υπήρχε κίνδυνος. Αυτή η αποβολή του Ανέστη θα πρέπει να διδαχθεί γιατί εγώ πραγματικά δεν έχω ξαναδεί ένας τερματοφύλακας που έχει έναν επιθετικό μπροστά του να δέχεται δυο κίτρινες σε 30 δευτερόλεπτα και πιστεύω πως δεν θα το ξαναδώ. Υπήρχε ο Καρντόσο μπροστά, του έλεγε να απομακρυνθεί. Μέχρι εκείνο το σημείο ήμασταν πολύ ανώτεροι από τον Ολυμπιακό».

Για το αν προτιμά κάποιον από τους ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκό: «Πριν από αυτό το ματς είχα πει ότι έχω μεγάλο σεβασμό σε όλους τους αντιπάλους και δεν θα το αλλάξω τώρα. Οι τέσσερις ομάδες που βρέθηκαν στα ημιτελικά είναι οι καλύτερες του πρωταθλήματος. Εμείς είμαστε πλέον στον τελικό. Περάσαμε από μια ομάδα που ήταν δύσκολο να την περάσουμε. Όποιον και να βρούμε στον τελικό, θα είναι δύσκολο».

Για τους φίλους της ΑΕΚ: «Τι να πω για τον κόσμο. Τους ξέρω και από την προηγούμενη θητεία μου. Ο κόσμος μας υποστηρίζει πάρα πολύ. Είναι κρίμα που το ΟΑΚΑ είναι τόσο μεγάλο γήπεδο. Σε ένα πιο μικρό θα ήταν σαν καζάνι που έβραζε. Όταν η ΑΕΚ θα έχει το δικό της γήπεδο, θα είναι πολύ καλύτερα. Είναι ένα πλεονέκτημα που έχουν οι αντίπαλοί μας και όχι εμείς».

Για τους παίκτες του: «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από όλους τους παίκτες μου. Όπως θα είδατε, κάναμε μια αλλαγή στο σύστημα όταν το σκορ ήταν 0-0. Όταν μπήκε ο Γαλανόπουλος είχαμε την απόλυτη ισορροπία στο κέντρο. Τόσο οι Σιμόες-Γιόχανσον, όσο και ο Μάνταλος έλεγχαν το κέντρο ακόμα και όταν ο Ολυμπιακός έπαιζε με τρεις».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Αντωνίου: «Μπορεί να γίνει τελικός με 20.000 οπαδούς στο Πανθεσσαλικό»

Άρης στην ΕΠΟ: «Τελικός στο Πανθεσσαλικό ή στο ''Βικελίδης''»

Νέο μήνυμα Καρυπίδη: «Στο Πανθεσσαλικό ο τελικός ακόμη και χωρίς κόσμο»

Αντιπρόεδρος ΕΠΟ: «H Cosmote πρέπει να έχει την απάντηση για την έδρα του τελικού έως την Τετάρτη, υπάρχει ρήτρα»

Καρυπίδης: «Αν το Πανθεσσαλικό είναι έτοιμο, τις 70.000 ευρώ τις βάζω εγώ»

Ανένδοτος ο Καρυπίδης στο δίλημμα της ΕΠΟ για τον τελικό του Κυπέλλου - «Ό,τι λέει η προκήρυξη. ΟΑΚΑ όχι, Βόλος μόνο»

Πέταξε το μπαλάκι σε Παναθηναϊκό και Άρη η ΕΠΟ - «Τελικός στο Πανθεσσαλικό χωρίς κόσμο ή αλλού με κόσμο»

Πρόστιμα της ΕΠΟ σε Παναθηναϊκό και Μπέο

Θύρα 13: «Προτείνουμε τελικό Κυπέλλου στο Χαριλάου - Πρέπει να γίνει με κόσμο, τι πιο απλό και τι πιο αυτονόητο»!

Δανιήλ: «Μέχρι τις 15 Απριλίου οι τελικές αποφάσεις για τον τελικό Κυπέλλου»

TAGS: A.E.K.