Μία από τις πιο ιδιαίτερες προσωπικότητες που έχουν αναδειχθεί μέσω του ποδοσφαίρου είναι ο Έρικ Καντονά, που στο πρόσωπό του ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον βρήκε τον ηγέτη για την αναγέννηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις αρχές της δεκαετίας του ’90, ενώ ο ίδιος ο Γάλλος αποφάσισε μόλις στα 30 του χρόνια να σταματήσει το ποδόσφαιρο για να ικανοποιήσει τα άλλα ενδιαφέροντά του.

Αυτά ήταν η υποκριτική, η παραγωγή ταινιών και οτιδήποτε άλλο αφορά στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Ο Γάλλος θρύλος παραχώρησε μια μεγάλη συνέντευξη στο «Athletic» και μίλησε για το Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να το δει, αλλά φυσικά και για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

«Λέει ότι πλέον δεν βλέπει πολύ ποδόσφαιρο, αλλά όταν το κάνει, είναι μόνο για τη Μάντσεστερ και για τον Καντονά, δεν υπάρχει ανάγκη να διευκρινίσει αν εννοεί τη Γιουνάιτεντ ή τη Σίτι.

“Πέρυσι, πρότεινα στην ομάδα να αλλάξουν τη λογική τους”, λέει ο Καντονά, εξηγώντας πώς συναντήθηκε με τον πρώην εκτελεστικό αντιπρόεδρο, πριν ο Γουντγουορντ αφήσει το πόστο του το τέλος του 2021.

“Ο Γούντγουορντ είναι εξαιρετικός στο μάρκετινγκ, αλλά όχι σπουδαίος στο ποδόσφαιρο. Η Γιουνάιτεντ θα έπρεπε να έχει έναν πρόεδρο (σ.σ. Chairman) και μετά να έχουν έναν πρόεδρο (σ.σ. president) για το μάρκετινγκ και έναν πρόεδρο ποδοσφαίρου, που να είναι υπεύθυνος για τις ποδοσφαιρικές αποφάσεις. Έτσι τους πρότεινα να είμαι ο πρόεδρος του ποδοσφαίρου.

Συναντηθήκαμε (σ.σ. με τον Γούντγουορντ) αρκετές φορές. Αλλά δεν το αποδέχθηκαν! Ακόμα σκέφτομαι εμένα ή κάποιον άλλον, που θα έπρεπε να έχει σχέση με το ποδόσφαιρο. Θα έπρεπε να είναι κάποιος από την ομάδα, που να ξέρει ποδόσφαιρο, αλλά και την ομάδα.

Από τότε που ο Φέργκιουσον αποσύρθηκε το 2013, ο σύλλογος διπλασίασε τα έσοδά του, αλλά δεν κέρδισε τίποτα. Φανταστείτε λοιπόν αν πετύχεις στους ποδοσφαιρικούς στόχους και παράλληλα έχεις σπουδαίους ανθρώπους στο μάρκετινγκ, τότε αντί να διπλασιάζεις τα έσοδα, τότε θα τα τριπλασιάσεις. Αυτό όμως δεν το καταλαβαίνουν. Ο σύλλογος ξοδεύει πολλά χρήματα. Πρέπει όμως να τα ξοδέψεις καλά”»
.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Τα... σάρωσε όλα τα βραβεία της Premier League για τον μήνα Σεπτέμβριο η Μπράιτον!

Μάντσεστερ Σίτι: Κατέθεσε έφεση κατά της απόφασης ενοχής της

Premier League: Ο Γκρος νίκησε τον Κωστούλα και κέρδισε το βραβείο του παίκτη του μήνα

Αγγλική Ομοσπονδία για υπόθεση Σίτι: «Σημαντικές επιπτώσεις για την ακεραιότητα του αθλήματος»

Ρούι Πίντο: «Ο Ινφαντίνο γνώριζε από το 2014 τις παρατυπίες της Μάντσεστερ Σίτι»!

Απίστευτο: Δεύτερος παίκτης της Χαλ μέσα σε 3 εβδομάδες που τουμπάρει το αυτοκίνητό του κοντά στο προπονητικό κέντρο!

«Κορυφαίες ομάδες της Αγγλίας και η Ίντερ ενδιαφέρονται για τον Κωστούλα»

Teamtalk: Λίβερπουλ και Τότεναμ παρακολουθούν τον Τζολάκη

Στην αντεπίθεση η Etihad: Απειλεί ότι θα κινηθεί νομικά κατά της Premier League

Η εξομολόγηση Ρίτσαρντς για την ενοχή της Σίτι: «Απόλυτα συντετριμμένος, σπαρακτική αβεβαιότητα - Νιώθω θλίψη και θυμό»