Κάποτε τα αυγά βρίσκονταν στο στόχαστρο για τον κίνδυνο αύξησης της χοληστερόλης και τις καρδιοπάθειες. Υπήρχε περιορισμός σε 2-3 αυγά την εβδομάδα, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που τα απέκλειαν εντελώς από το διατροφολόγιό τους, προκειμένου να αποφύγουν τις καρδιοπάθειες.
Τα τελευταία χρόνια όμως – δεν ξέρω αν φταίει μεταξύ άλλων και το γεγονός ότι έχει γίνει πια must τάση για το πρωινό και το brunch -, το αυγό έχει με κάποιο τρόπο καταφέρει να αποκαταστήσει τη φήμη του και να πλασαριστεί ως υπερτροφή και, όπως φαίνεται, όντως το είχαμε παρεξηγήσει στο παρελθόν.
Για να διαβάσεις όλο το άρθρο στο cookout.gr κάνε κλικ στον σύνδεσμο: Και 2 αυγά την ημέρα, λένε τώρα οι επιστήμονες, κάνουν καλό!