Έγινε... Βάσκος ο Ροντρίγκ Μπομπουά αφού υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με την Λαμποράλ εώς το 2018 και μετά την αποχώρηση του Μάικ Τζέιμς για τον Παναθηναϊκό και την διαφαινόμενη μετακίνηση του Ντάριους ‘Ανταμς στην Κίνα, προσθέτει στο ρόστερ της έναν παίκτη με εμπειρία που θα βοηθήσει στην επίθεση αλλά και την δημιουργία.
Ο 28χρoνος Γάλλος γκαρντ είχε συμφωνήσει προφορικά με την Λαμποράλ εδώ και λίγες μέρες, όμως περίμενε μέχρι την τελευταία στιγμή μήπως προκύψει κάποια πρόταση από το ΝΒΑ. Η επιθυμία του πρώην παίκτη της Στρασμπούρ ήταν η επιστροφή του στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου μετά το διάστημα 2009-2015, που αγωνίστηκε για τους Μάβερικς, κατακτώντας τον τίτλο το 2011.
Ο Ροντίγκ Μπομπουά την περσινή χρονιά στην Ευρωλίγκα με την γαλλική ομάδα μέτρησε κατά μέσο όρο 11.8 πόντους και 2.3 ασίστ σε 10 αγώνες.
Επιμέλεια: Δημήτρης Μαχαίρας