Τι κι αν δεν είχε Σπανούλη-Γιανγκ; Τι κι αν έχασε τον Πρίντεζη μόλις στο 4’; Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε καλό φεγγάρι και έκανε… περίπατο στα Τρίκαλα.

Ερχόμενοι με φόρα από το μεγάλο διπλό στην Κωνσταντινούπολη, οι ερυθρολεύκοι επικράτησαν εύκολα 89-69 (η διαφορά έφτασε και τους 35) και πέτυχαν την έβδομη σερί νίκη τους σε Ελλάδα και Ευρώπη, δείχνοντας πως έχουν ξεπεράσει για τα καλά το κακό ξεκίνημα με τις ήττες από Παναθηναϊκό και Λαμποράλ.

Μοίρασε τον χρόνο ο Σφαιρόπουλος με τους Αγραβάνη (11π.) και Μιλουτίνοφ (11π.-8ρ.) να είναι στα θετικά του διπλού, ενώ Λοτζέσκι-Στρόμπερι ήταν οι άλλοι «διψήφιοι», με τον Μάντζαρη να προσθέτει 7 ασίστ.

Το ματς

Φουριόζος μπήκε στο ματς ο Ολυμπιακός. «Πνίγοντας» τα Τρίκαλα με την άμυνά τους κι έχοντας πλουραλισμό στην επίθεση, οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν 12-0 στο 4’, προτού χάσουν τον Γιώργο Πρίντεζη με ενοχλήσεις στη μέση (πήγε στα αποδυτήρια και δεν έπαιξε ξανά). Η διαφορά έφτασε με τον Χάντερ και στο +13 (4-17), με τους Θεσσαλούς να βγαίνουν από το επιθετικό αδιέξοδο και να πετυχαίνουν κάποια καλάθια. Καλάθια που βέβαια δεν τους ήταν αρκετά για να πλησιάσουν, αφού Λοτζέσκι-Μιλουτίνοφ είχαν «κέφια» και κρατούσαν άνετα αφεντικό την ομάδα τους, 17-26.

Δεν εξελίχθηκε και ιδανικά η εκκίνηση στη δεύτερη περίοδο. Με βιαστικές επιθέσεις και δίχως πολλά καλάθια από τις δύο ομάδες (αστοχία από μακριά), το σκορ παρέμεινε… χαμηλά (19-30) με τον Ολυμπιακό φυσικά να διατηρεί άνετα τα ηνία. Τα Τρίκαλα επωφελήθηκαν το «κόλλημα» των αντιπάλων τους στην επίθεση και με τον Κόνγκερ έδωσαν νέο ενδιαφέρον στον αγώνα, μειώνοντας στους έξι (24-30) στο 15’! Αυτό «ξύπνησε» τους παίκτες του Σφαιρόπουλου, με τον Μάντζαρη να οργανώνει εξαιρετικά και τους Τσαϊρέλη-Αγραβάνη να αποκαθιστούν την τάξη για το 27-40! Κάπως έτσι και παρά την προσπάθεια των Αμερικανών των γηπεδούχων, οι Πειραιώτες πήγαν στα αποδυτήρια… άνετοι με 31-45, έχοντας ξανά σαν όπλο την άμυνα.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με διάθεση να καθαρίσουν… οριστικά τον αγώνα. Με τους Μάντζαρη-Λοτζέσκι να αναλαμβάνουν ηγετικό ρόλο σε εκτέλεση και δημιουργία και με άμυνα-γρανίτη, ο Ολυμπιακός έτρεξε σερί 10-2, έγραψε το 33-55 και ουσιαστικά έλαβε πρόωρα τέλος η «τελετή». Οι δύο ομάδες… βομβάρδισαν προσωρινά από τα 6,75, δίχως ουσιαστικά να αλλάξει η κατάσταση και τους πρωταθλητές Ελλάδας να κρατούν μεγάλη απόσταση (39-64). Τα Τρίκαλα είχαν χάσει την επαφή τους με το ερυθρόλευκοι καλάθι, την ώρα που οι παίκτες του Σφαιρόπουλου δεν χαλάρωναν και με τους Αγραβάνη-Χάντερ έφταναν στο 39-72, προτού διαμορφωθεί το 44-77 στο 30’ με δύο διαδοχικά καλάθια Λοτζέσκι.

Τα πάντα είχαν πλέον κριθεί. Διαδικαστικού εντελώς χαρακτήρα πλέον η αναμέτρηση, με τον καλό Αγραβάνη να ανεβάζει τη διαφορά στο +35 (46-81). Σόκο και Κόνγκερ προσπαθούσαν να περιορίσουν το εύρος της ήττας και… μείωσαν στους 28 (55-83). Στο τελευταίο πεντάλεπτο μπήκε στο ματς κι ο Τολιόπουλος, οι γηπεδούχοι προσέφεραν σε 2-3 περιπτώσεις ωραίο θέαμα, προτού γραφτεί το τελικό κι άνετο 69-89, χάρη και στην φυσιολογική χαλάρωση του Ολυμπιακού στο νήμα…

Τα δεκάλεπτα: 17-26, 31-45, 44-77, 69-89

Τρίκαλα: Ντόουελ 2, Τσιάρας 13, Κόνγκερ 15 (7/10 δίποντα), Καλογιαννίδης, Τιγκ 8, Καντούγκαν 3, Σόκο 23 (11ρ.), Τσιλούλης, Καραθανάσης, Καλλές, Ρόμπινσον 5, Βαρυτιμιάδης

Ολυμπιακός: Στρόμπερι 11 (6ρ.), Μιλουτίνοφ 11 (5/6 δίποντα, 8ρ.), Πρίντεζης 2, Μάντζαρης 8 (7 ασίστ), Λοτζέσκι 12(6/7 δίποντα), Χάντερ 8, Παπαπέτρου 7, Τσαϊρέλης 9, Τολιόπουλος, Αγραβάνης 11, Χάκετ 3, Αθηναίου 7

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

«Με ένα χέρι τώρα, το πάνω χέρι αργότερα»: Ούτε ο τραυματισμός δεν εμποδίζει τη δουλειά του Χέιζ-Ντέιβις

Το μήνυμα του Παναθηναϊκού στον Ναν: «Μας λείπεις, σε περιμένουμε για να συμπληρωθεί το παζλ»

Ρογκαβόπουλος με αιχμή προς τους επικριτές του: «Χοντρός και τεμπέλης»

Ολοένα και πιο κοντά στην απόκτηση του Ερτέλ η ΑΕΚ

Κάλεσμα Διαμαντίδη στον κόσμο του Παναθηναϊκού: «Το τουρνουά ''Παύλος Γιαννακόπουλος'' έρχεται σπίτι μας»

Λιόλιος για Αντετοκούνμπο: «Ήταν ζήτημα προστασίας του παίκτη, ο Σπανούλης μίλησε με τον κόουτς των Χιτ»

ΑΕΚ: Τενοντίτιδα ο Μπάρτλεϊ

Λιόλιος για διαιτησία: «Το θέμα το πυροδοτούν όσοι θέλουν να την ελέγχουν…»

Λιόλιος για Εθνική μπάσκετ: «Στην αρχή έκανα λάθη - Κυλά άλλο αίμα μέσα στον Σπανούλη»

Λιόλιος για υπόθεση με Προμηθέα: «Είχα δικαίωμα να είμαι πρόεδρος - Κρεμάνε ανθρώπους στα μανταλάκια»