Γράφει ο Βάιος Τσούτσικας

Δεν θα είναι καθόλου απίθανο αυτό το λέι απ του Καλάθη να είναι και το σημαντικότερο σουτ του Παναθηναϊκού στον δρόμο για το πλεονέκτημα στα πλέι οφ.

Δεν μπορείς να πεις ότι το 94-93 εξασφαλίζει τους πράσινους απέναντι στον ανταγωνισμό, είναι σίγουρο όμως πως τον γλιτώνει από καζο το οποίο πιθανότατα θα τον έστελνε από την 5η θέση και κάτω.

Και όλα αυτά ενώ κάπου στα μισά της δεύτερης περιόδου το ταμπλό έδινε προβάδισμα 20 πόντων στην ομάδα του Πασκουάλ. Ο Σάρας έκανε τη μια αλλαγή μετά την άλλη, η Ζαλγκίρις έμοιαζε εγκλωβισμένη και ο Παναθηναϊκός άνετος οδηγός των εξελίξεων με πρωταγωνιστές μάλιστα παίκτες από τον πάγκο.

Ο Ντενμον τα έβαζε από παντού, ο Λεκαβιτσιους έπαιζε καλύτερα από τον Καλάθη, ο Βουγιούκας έκανε σωστά τα πάντα και στις δύο άκρες του παρκέ. Ακόμα και ο Μήτογλου βρήκε κάτι παραπάνω από έξι λεπτά συμμετοχής και τα μετέτρεψε σε προσφορά. Όλα δούλευαν ρολόι...

Όχι τόσο καλά κουρδισμενο όμως όσο αυτό που θύμιζε η Ζαλγκίρις από το 43-23 και μέχρι το φινάλε. Ο Παναθηναϊκός άρχισε να παρουσιάζει σημάδια σωματικής κατάρρευσης με αποτέλεσμα να γίνει εύκολη λεία στα χέρια του Σάρας που παρουσίασε την κορυφαία προπονητική παράσταση που έχει παιχτεί φέτος στο ΟΑΚΑ. Η Ζαλγκίρις έπαιζε μπάσκετ, ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να μείνει στο ματς πιο πολύ με τον τσαμπουκα και τον χαρακτήρα των παικτών του. Ομαδικά κάτι πάλι δεν λειτουργούσε. Αποτέλεσμα τούτου το ματς να γίνει ντέρμπι, το οποίο κατάφερε να κλέψει ο Παναθηναϊκός χάρις στην προσωπικότητα των παικτών του.

Τα χτυπήματα άρχισαν με τα κολλητά τρίποντα του εξαφανισμένου μέχρι το 35 Σινγκλετον, συνεχίστηκαν με τις προσωπικές αλανιαρικες προσπάθειες του Ρίβερς, του Γκιστ και του Παππά τόσο στο φινάλε της κανονικής διάρκειας όσο και την ώρα που το ταμπλό έγραφε 83-90 στα πρώτα λεπτά της παράτασης και ολοκληρώθηκαν με το τρομερό coast to coast του Καλάθη, ο οποίος σε μια κακή για αυτόν βραδιά πλησίασε το τριπλ νταμπλ κι έβαλε ίσως το σουτ της χρονιάς.

Το έχουμε συζητήσει και στο παρελθόν ότι είναι μεγάλη υπόθεση κάθε νίκη από εδώ και στο εξής στην Ευρωλίγκα. Και είναι ακόμα μεγαλύτερη όταν αυτή έρχεται σε μια προβληματική ως κακή για την ομάδα μέρα. Αρκεί να καταφέρει ο Πασκουάλ και οι παίκτες του να γυρίσουν τον διακόπτη σύντομα. Όσο και να μην το παραδέχεται ο κοουτς ο Παναθηναϊκός μοιάζει να χάνει λάδια επηρεασμένος από τα συνεχή έντονα ματς στα οποία συμμετείχε. Και όσο παραπατάει θα κινδυνεύει να χάσει όσα με κόπο έχει μέχρι σήμερα κατακτήσει. Δεν θα έχει πάντα αυτός την μπάλα στην τελευταία επίθεση, δεν θα είναι πάντα εύστοχος ο Καλάθης...

ΥΓ: Ο Σάρας έχει πάρει υλικά φτηνά κι έχει κάνει μια ομάδα που σε αναγκάζει να υποκλιθεις εμπρός της. Πραγματικά μετά και το ματς της Πέμπτης η σκέψη που γυρνά στο μυαλό είναι πόσα θα μπορούσε να μας προσφέρει αν του έδινε κάποιος όχι τα λεφτά της ΤΣΣΚΑ αλλά ένα μπάτζετ ίσο με αυτό που έχουν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός. Κάποια στιγμή θα την πάρουμε την απάντηση...

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube