• Τι κοινό σημείο έχουν όλα τα τελευταία ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα; Πολύ απλά όλα έχουν κριθεί από μία στημένη φάση και μία κεφαλιά!!!

16.4.2014 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-0 για το Κύπελλο με κεφαλιά του Αθανασιάδη (στο 5.05).

4.10.2015 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-2 για το πρωτάθλημα με κεφαλιά του Μιλιβόγεβιτς το δεύτερο γκολ (στο 0.35)

2.3.2016 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-2 για το πρωτάθλημα με κεφαλιά του Καμπιάσο το 1-1 (στο 1.11)



5.3.2017 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 2-0 για το πρωτάθλημα με κεφαλιά και ριμπάουντ του Σάκχοφ (στο 2.24)



• Ο ΠΑΟΚ έχει τη μισή του ενδεκάδα με ψηλά κι αλτικά παιδιά (Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Σάκχοφ, Πρίγιοβιτς) κι ο Ολυμπιακός έχει ψηλά στόπερ (Μποτία, Σισέ η, Ένγκελς) κι έχει και τους Ταχτσίδη (η, Ζιλέ), Ρομάο, Ανσαριφάρντ (η, Τζούρτζεβιτς).

• Βέβαια, μετράει και το πόσο καλά είναι τα κτυπήματα. Για παράδειγμα, τα δύο προαναφερόμενα γκολ του Ολυμπιακού στην Τούμπα ήταν από καλά κόρνερ και φάουλ του Φορτούνη, που απόψε δεν νομίζω να είναι στην ενδεκάδα. Και, παρεμπιπτόντως, απορώ γιατί δεν εκτελεί τα κόρνερ και τα φάουλ ο Μιραλάς, που έχει καλά κτυπήματα.

• Κατά τα άλλα, ο Ολυμπιακός αν μη τι άλλο χρωστάει στον κόσμο του φέτος ένα μεγάλο αποτέλεσμα στο πρωτάθλημα. Και το 2004 είχε χάσει το πρωτάθλημα, αλλά είχε δύο ισοπαλίες στα ντέρμπι με τον ΠΑΟ και διπλά με ΠΑΟΚ κι ΑΕΚ. Και το 2010 το είχε χάσει, αλλά είχε κερδίσει εκτός έδρας και ΠΑΟ και ΑΕΚ και ΠΑΟΚ…

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube