Την προσοχή τους στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, τη Δευτέρα, στρέφουν οι κυβερνητικοί προσδοκώντας να γίνουν βήματα για συνολική συμφωνία.

Η εκτίμηση στους κόλπους της κυβέρνησης είναι ότι υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να υπάρξει συνολική συμφωνία στη συνεδρίαση του Eurogroup «χωρίς όμως να μπορεί να προεξοφληθεί η τελική συμφωνία, γιατί η σύγκρουση ΔΝΤ-Γερμανίας είναι σκληρή και συνεχίζεται».

Σε διαφορετική περίπτωση, αν δεν υπάρξει συνολική συμφωνία στο Eurogroup, τότε -όπως λένε- ενδεχομένως να χρειαστούν λίγες ακόμη ημέρες για τη συμφωνία στα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.

Φοβούνται καθυστερήσεις

Οι φόβοι της Αθήνας πάντως για νέες καθυστερήσεις είναι υπαρκτοί. Καθόλου τυχαία, ο Πρωθυπουργός μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας είπε πως, «η Ελλάδα έχει τηρήσει στο ακέραιο τα συμφωνηθέντα. Τώρα είναι η μπάλα στο γήπεδο των δανειστών. Είναι η σειρά τους να τηρήσουν και αυτοί τις δεσμεύσεις τους, στο ακέραιο, όπως κάναμε κι εμείς».

Παππάς: θα δώσουμε μάχη να χαλαρώσουν τα πλεονάσματα

«Θα δώσουμε μάχη μέχρι και την τελευταία στιγμή να χαμηλώσουν τα πλεονάσματα» δήλωσε τέλος, ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό kontra και παρέπεμψε στη δήλωση του πρωθυπουργού, για την υποχρέωση των πιστωτών να ανταποκριθούν στη δική τους δέσμευση.

Πηγή: iefimerida.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube