Παροδικές νεφώσεις, μικρή πιθανότητα για τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια και πτώση της θερμοκρασίας θα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2026. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν τοπικά στα Δωδεκάνησα, ενώ κατά τις νυχτερινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη σε αρκετές περιοχές.
Σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες κατά τόπους και κατά περιόδους θα είναι αυξημένες. Περισσότερες νεφώσεις προβλέπονται στα ανατολικά και νότια τμήματα, όπου υπάρχει μικρή πιθανότητα να σημειωθούν πρόσκαιρες και πολύ τοπικού χαρακτήρα βροχές.
Από τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, κυρίως στις ηπειρωτικές περιοχές. Την ίδια ώρα, σχετικά αυξημένες θα παραμείνουν οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στα νότια τμήματα της χώρας.
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση. Στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 8 έως 24-26 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 12 έως 27-29 βαθμούς. Στη Θεσσαλία ο υδράργυρος θα κινηθεί από 15 έως 29-31 βαθμούς και στην Ήπειρο από 15 έως 27-29 βαθμούς.
Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 29-31 βαθμούς Κελσίου, στα Επτάνησα από 17 έως 28-30 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 17 έως 28-30 βαθμούς.
Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 4-5 μποφόρ. Εξαίρεση θα αποτελέσουν τα Δωδεκάνησα, όπου θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 5-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα είναι επίσης βορειοδυτικοί, με ένταση 3-4 και τοπικά έως 5 μποφόρ.
Στην Αττική προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθεί τοπικά ασθενής ψιχάλα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3-4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας θα κυμανθεί από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στον νομό αναμένονται λίγες νεφώσεις, ενώ τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και κατά τις μεσημεριανές ώρες από νότιες διευθύνσεις με ένταση 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.