Τραγικές συνθήκες ζούσε το μόλις 10 μηνών κοριτσάκι που νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας με κατάγματα, οστεομυελίτιδα, ενώ οι γιατροί εντόπισαν στο κορμάκι του και εγκαύματα και δαγκώματα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η ιατροδικαστική έκθεση που έχει διαβιβαστεί στον εισαγγελέα κάνει λόγο για ξεκάθαρη πρόκληση τραυμάτων λόγω κακοποίησης, ή παραμέλησης του βρέφους ή συνδυασμό και των δύο.

Όπως έχει γίνει γνωστό το παιδί ζούσε σε καταυλισμό Ρομά, δεν είχε λάβει ιατρική φροντίδα για τα παλαιότερα τραύματά του, η μητέρα του είναι 18 ετών, είναι και πάλι έγκυος, ενώ στο παρελθόν είχε απασχολήσει και το Χαμόγελο του Παιδιού.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ o πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος ανέφερε πως: «Είναι τέτοια η εγκληματική αμέλεια της μάνας… Έχουμε ένα παιδί που έχει δύο σοβαρά κατάγματα και δεν αντιμετωπίζονται ιατρικά εδώ και 15-20 μέρες και το ένα προκαλεί σοβαρή ασθένειας, οστεομυελίτιδα, που θα μπορούσε να του στοιχίσει τη ζωή. Η μάνα στον κόσμο της. Και ταυτόχρονα στο σώμα του παιδιού βρήκαμε να έχει παλιά σημάδια από δαγκωματιές και καψίματα».

Με τη σειρά του ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος ανέφερε πως «αυτό το μωράκι από τύχη ζει. Αλλά είναι το μοναδικό; Δεν είναι», ενώ σημείωσε πως «η μητέρα εξαφανίστηκε πριν από 2 χρόνια και βγάλαμε alert. Και εξαφανίστηκε γιατί έφυγε από κάπου που ταλαιπωριόταν. Και αυτό παιδί ήταν. Επιτρέπεται να παντρεύονται σε ηλικία 12 και 13 ετών σε μια χώρα που αυτό απαγορεύεται υποτίθεται και κάνουν παιδιά σε μια ηλικία που δεν μπορούν καν να φροντίσουν τον εαυτό τους;».

Τόσο ο κ. Γιαννακός όσο και ο κ. Γιαννόπουλος τόνισαν πως υπάρχουν πολλά κακοποιημένα παιδιά στα νοσοκομεία και δεν υπάρχουν προνοιακές δομές για να τα φιλοξενήσουν.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Χριστοδουλίδης: Στόχος να πουλήσουμε πρώτη φορά φυσικό αέριο μέσω Αιγύπτου έως το 2028

Ρεύμα: 1 στους 3 καταναλωτές είναι προστατευμένος από τις διακυμάνσεις των τιμών - Πρεμιέρα για τα δυναμικά τιμολόγια

Επίθεση κατά διμοιρίας των ΜΑΤ στα Εξάρχεια τα ξημερώματα - 114 προσαγωγές

Μητσοτάκης: Στόχος να φτάσει ο κατώτατος μισθός στα 959 ευρώ έως το 2027

Κύκλωμα εξαπάτησης ΕΦΚΑ: Προφυλακίστηκαν 4 κατηγορούμενοι - Ανάμεσά τους και πρώην παίκτης ριάλιτι

Αγρίνιο: Προσαγωγές νεαρών για την επίθεση με μαχαίρι κατά 16χρονου

Χερσαίες επιχειρήσεις στο Ιράν σχεδιάζουν οι ΗΠΑ - Νέο κύμα επιθέσεων του Ισραήλ στην Τεχεράνη

Πιο γρήγορο ίντερνετ, λιγότερη γραφειοκρατία - Τι αλλαγές φέρνει νέο νομοσχέδιο

Βρετανία: Αυτοκίνητο έπεσε σε πεζούς στο Ντέρμπι - Πολλοί τραυματίες, συνελήφθη ο οδηγός

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και παγετός – Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα