Για την συνάντηση που είχε με τους ανθρώπους της FIBA στην Γενεύη με θέμα το καλεντάρι των προκριματικών αναμετρήσεων των εθνικών ομάδων μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Γιάννης Καλαμπόκης.

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ εμφανίστηκε αισιόδοξος πως τελικά θα επικρατήσει η λογική και θα βρεθεί λύση για το φλέγον ζήτημα των προκριματικών παιχνιδιών των Εθνικών Ομάδων και τελικά δεν θα υπάρξει ρήξη μεταξύ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και της Euroleague.

Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή «Μπαμ και… κάτω» των Μπάμπη Χριστόγλου και Μιχάλη Λεάνη:

Για την συνάντηση με τα μέλη της FIBA:
«Είναι η πρώτη φορά που δεχόμαστε πρόκληση ώστε να συμμετέχουμε ενεργά σε μία διαδικασία αποφάσεων. Η ενημέρωση είναι ελλιπής και ακόμα και εμείς δεν γνωρίζουμε πως δημιουργείται η διαδικασία των προκριματικών. Όταν δεν γνωρίζεις ακριβώς τι συμβαίνει είναι δύσκολο να τοποθετηθείς.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Αυτό που τονίσαμε είναι πως οι παίκτες δεν πρέπει να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν το δίλλημα για το που πρέπει να αγωνιστούν. Πάνω σε αυτό το πλαίσιο τονίσαμε τη σημασία του να αγωνίζεται ένας παίκτης με την εθνική ομάδα. Η FIBA παραδέχθηκε πως κακώς δεν είχε ενημερώσει επαρκώς τους παίκτες για τα παιχνίδια των προκριματικών. Εμείς διατυπώσαμε το ερώτημα γιατί δεν γινόταν αυτό τόσα χρόνια και έπρεπε να φτάσουμε στο απροχώρητο. Όλοι φύγαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Εμείς προσπαθούμε να κρατάμε ίσες αποστάσεις. Τα πάντα εξαρτώνται από το ραντεβού που έχουν απόψε οι ομάδες της Ευρωλίγκας στην Βαρκελώνη».



Για την πρόταση της FIBA στην Ευρωλίγκα για μεταφορά των ημερομηνιών των αγώνων:
«Δεν είναι μία πρόταση ιδανική, καθώς δεν γίνεται οι παίκτες να παίζουν 5 παιχνίδια σε 12 μέρες. Όμως είναι και η μοναδική επιλογή που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Η Ευρωλίγκα δεν χάνει αγωνιστική απλά την μεταφέρει τρεις μέρες πίσω. Η αποψινή συνάντηση είναι μεταξύ των ομάδων. Αν συμφωνήσουν θα προχωρήσουμε. Σε αντίθετη περίπτωση κανείς δεν θέλει να σκέφτεται τι θα συμβεί. Δεν μπορούνε οι παίκτες να παίζουν κορώνα γράμματα την καριέρα τους. Αυτό θέλαμε να προλάβουμε. Αν η Ευρωλίγκα εμφανίσει μία πιο διαλλακτική στάση τότε θα βρεθεί λύση. Έχουμε ξεκινήσει την διαδικασία αρκετούς μήνες. Τώρα που επαναδραστηριοποιήθηκε και η UBE, νομίζω πως είναι μία πολύ καλή η συγκυρία για να βρεθεί μια συμφωνία για φέτος και μέχρι το επόμενο καλοκαίρι να βρούμε μία
καλύτερη λύση».

Για το αν πιστεύει πως τελικά θα βρεθεί λύση:
«Είμαι πολύ αισιόδοξος. Δεν έχω εικόνα από το τι σκέφτεται η Ευρωλίγκα και πιστεύω πως στο τέλος θα επικρατήσει η λογική και δεν θα πάμε σε ρήξη μεταξύ των δύο διοργανώσεων».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube